Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κορωνοϊός: Η Ryanair σχεδιάζει περικοπή 3.000 θέσεων -«Θα χρειαστούν τουλάχιστον δυο χρόνια για ανάκαμψη»

Μοιραστείτε το

Η Ryanair σχεδιάζει να προχωρήσει στην περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας λόγω κορωνοϊού.

Και να έχει συνομιλίες με την Boeing για την καθυστέρηση παράδοσης αεροσκαφών καθώς δεν αναμένει η αεροπορική κίνηση στην Ευρώπη να ανακάμψει πλήρως από την κρίση του κορωνοϊού πριν το 2022, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ιρλανδική αεροπορική εταιρία.

Από Ιούλιο σε κανονικό προγραμματισμό λόγω κορωνοϊού
Πριν από δύο εβδομάδες, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε ότι αναμένει ισχυρή κερδοφορία για το 2021 και ότι δεν σχεδιάζει την αναβολή παραγγελιών για αεροσκάφη.

Σε μια μη προγραμματισμένη ανακοίνωσή της, ωστόσο, η Ryanair μετέφερε χρονικά την επιστροφή στον κανονικό της προγραμματισμό για τον Ιούλιο από τον Ιούνιο. Η αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε ότι επανεξετάζει τώρα τα αναπτυξιακά της σχέδια και τις παραγγελίες της για αεροπλάνα και βρίσκεται σε συνομιλίες με την Boeing και εταιρίες μίσθωσης αεροσκαφών για να μειώσει τον αριθμό των παραδόσεων κατά τους επόμενους 24 μήνες. «Η Ryanair αναμένει τώρα ότι η ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης και των τιμών (στα επίπεδα του 2019) θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια, έως το καλοκαίρι του 2022 το νωρίτερο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μάικλ Ο’Λίρι στην ενημέρωσή του προς τους επενδυτές. Είπε ότι η εταιρία θα ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις για το κλείσιμο βάσεών της και για την περικοπή έως 3.000 θέσεων εργασίας, που θα αφορούν κυρίως πιλότους και προσωπικό καμπίνας.
 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.