Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κορωνοϊός: Εντατικοί έλεγχοι από το πρωί στα ΜΜΜ και στα ταξί για τη χρήση μάσκας

Μοιραστείτε το

Εντατικοί είναι και σήμερα οι έλεγχοι σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ταξί για τη χρήση της μάσκας. Από νωρίς το πρωί οι αστυνομικοί της Τροχαίας της Διεύθυνσης Αττικής κάνουν ελέγχους σε λεωφορεία και άλλα ΜΜΜ. Αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι πειθαρχούν στο μέτρο για να προστατευθούν από τον ιό, ενώ κάποιοι άλλοι το κάνουν για να γλιτώσουν το πρόστιμο. Δεν είναι λίγοι όμως και εκείνοι που αδιαφορούν επιδεικτικά.

Ο οδηγός ταξί διαμαρτύρεται για το πρόστιμο των 150 ευρώ που του έκοψαν οι αστυνομικοί διότι δεν φορούσε μάσκα. Όπως ο ίδιος είπε σε ενημερωτική ιστοσελίδα, τον δυσκολεύει η χρήση της μάσκας την ώρα της οδήγησης.
 

«Δεν μπορώ να φοράω τη μάσκα την ώρα που οδηγώ, είμαι 15 ώρες στο τιμόνι και δυσκολεύομαι πολύ στην αναπνοή. Μου έκοψαν πρόστιμο 150 ευρώ», αναφέρει.
 

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι οδηγοί ταξί θα πρέπει να φορούν μάσκα και να κάνουν σύσταση και στον πελάτη τους να φορέσει τη μάσκα. Σε περίπτωση που ο πελάτης δεν θέλει να φορέσει μάσκα κι ο οδηγός φοράει, τότε οι αστυνομικοί θα κόβουν πρόστιμο μόνο στον πελάτη.
 

«Τη μάσκα τη φοράω για να προστατέψω τον εαυτό μου από τους άλλους αλλά και για το πρόστιμο που είναι τσουχτερό» λένε οι πολίτες. «Πάντα φοράω τη μάσκα γιατί είναι μερικοί ασυνείδητοι» λέει ένας επιβάτης λεωφορείου.
 

Η μάσκα σε συνδυασμό με την απόσταση και το πλύσιμο των χεριών είναι τα μόνα όπλα που διαθέτουμε σήμερα για να ελέγξουμε την κατάσταση που διεθνώς δεν εξελίσσεται καλά, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί.
 

IMG_9542

IMG_9537

protothema.gr

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.