Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κορωνοϊός: Έχασε τη μάχη υγειονομική υπάλληλος στο νοσοκομείο Καβάλας – Αφήνει πίσω της δύο παιδιά

Μοιραστείτε το

Ακόμη μία υγειονομική υπάλληλος έχασε τη ζωή της εξαιτίας επιπλοκών του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο.

Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, μια 51χρονη διοικητική υπάλληλος, προϊσταμένη του προσωπικού στο νοσοκομείο της Καβάλας και μητέρα δύο παιδιών, έχασε τη μάχη αφού πάλεψε για περίπου 20 μέρες με τον ιό.

Ο κύριος Γιαννάκος, μέσω της δήλωσης που κάνει, ζητά από την κυβέρνηση να προωθήσει νομοθετική διάταξη να θεωρείται εργατικό ατύχημα ο θάνατος των υγειονομικών και να θεωρούνται θύματα πολέμου για να μπορούν να αποζημιωθούν οι οικογένειες και να λάβουν συντάξεις.

«ΠΕΘΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ 11ος ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ. ΑΜΜΕΣΑ ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΘΥΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Δεν προλαβαίνουμε πιά να μετράμε νεκρούς συναδέλφους. Νέοι άνθρωποι της πρώτης γραμμής. Μην ψάχνετε υποκείμενα νοσήματα. Είναι ιεροσυλία στη μνήμη τους. Εφ όσον όλοι οι νεκροί συνάδελφοι εργάζονταν και δεν είχαν άδεια ειδικού σκοπού σημαίνει ότι δεν εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες. Θρηνούμε σήμερα μία Διοικητική υπάλληλο 51 χρονών με δύο παιδάκια από το νοσοκομείο της Καβάλας. Προϊσταμένη του τμήματος προσωπικού η οποία προφανώς προσβλήθηκε από τον ιό στην επαφή που έχει καθημερινά το τμήμα με χιλιάδες συναδέλφους και πολίτες.
Νοσηλευόταν σε κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου και στις 18/11 εισήχθη στη ΜΕΘ

Εξέπνευσε στο νοσοκομείο που εργαζόταν.

Συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους συναδέλφους. Χάνουν τα λόγια το νόημα τους πιά να μιλάμε συνεχώς για μέτρα ατομικής προστασίας, για τήρηση των δεσμεύσεων. Η κυβέρνηση θα πρέπει τώρα να προωθήσει νομοθετική διάταξη να θεωρείται εργατικό ατύχημα ο θάνατος των συναδέλφων. Να θεωρούνται θύματα πολέμου. Για να μπορούν να αποζημιωθούν οι οικογένειες και να λάβουν σύνταξη».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.