Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κορωνοϊός: Ακυρώθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου

Μοιραστείτε το

Την απόφαση να ακυρωθεί οριστικά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του 2020, πήρε η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Η διοργάνωση θα διεξάγονταν φέτος στο Παρίσι, το διάστημα 26-30 Αυγούστου, ωστόσο η πανδημία έχει φέρει τα πάνω κάτω στο καλεντάρι και του στίβου. Από την στιγμή που το 2021 θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα μαζί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και με αδυναμία να βρεθεί άλλη ημερομηνία εντός του 2020, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία και η οργανωτική επιτροπή στην Γαλλία, αποφάσισαν να ακυρωθεί οριστικά η φετινή διοργάνωση. Ετσι, το επόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί το 2022 στο Μόναχο, όπως έχει οριστεί.

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε την ακύρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παρίσι 2020. Ελπίζαμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να προσφέρουμε στους Ευρωπαίους αθλητές ένας σημαντικό γεγονός στο τέλος του καλοκαιριού. Δυστυχώς σήμερα ενημερωθήκαμε από την Οργανωτική Επιτροπή και τη γαλλική ομοσπονδία, πως μετά τις επαφές που είχαν με τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, δεν ήταν δυνατό να προχωρήσουν στην διεξαγωγή των αγώνων.

Παρότι λυπούμαστε γι΄ αυτή την εξέλιξη, πρέπει να τονίσουμε πως η υγεία και η ασφάλεια αθλητών, αθλητριών, φιλάθλων και εργαζομένων είναι αυτή που προέχει. Θα κάνουμε πάντα ό,τι είναι καλύτερο για τα μέλη της οικογένειας του κλασικού αθλητισμού», είπε μεταξύ άλλων ο Ντόμπριν Καραμαρίνοφ, ο οποίος εκτελεί χρέη προσωρινού προέδρου στην ΕΑ.
 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.