Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κορωνοϊός – Αίγυπτος: 11 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Περισσότερα από 10.000 τα κρούσματα

Μοιραστείτε το

Τα 10.000 κρούσματα από κορωνοϊό ξεπέρασε σήμερα η Αίγυπτος, καθώς με 347 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, τα συνολικά κρούσματα στη χώρα από τον κορωνοϊό έφτασαν τα 10.093 άτομα.

Παράλληλα, με 11 νέους θανάτους από επιπλοκές του COVID-19, τα συνολικά θύματα στην Αίγυπτο έφτασαν τα 544 άτομα.

Μέχρι σήμερα, 2.326 άτομα έχουν αναρρώσει πλήρως από τον κορωνοϊό, ενώ 2.811 άτομα παρουσιάζονται αρνητικοί στον ιό.

Να σημειωθεί ότι για να καταγραφούν τα πρώτα 1.000 κρούσματα στην Αίγυπτο χρειάστηκαν επτά εβδομάδες, ενώ αυτές τις ημέρες τα κρούσματα αυξάνονται κατά 1.000 κάθε τρεις περίπου ημέρες.

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι με επιστολή του, ο Πρόεδρος του Αιγυπτιακού Ιατρικού Συνδικάτου, Χουσεΐν Ηαΐρι απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας Μουστάφα Μαντμπούλι, ζητώντας να επιβληθεί πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας στη χώρα, για δύο εβδομάδες ή μέχρι το τέλος του Ραμαζανίου (24 Μαΐου) για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, καθώς η ισχύουσα απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αίγυπτο περιορίζεται από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί

Μέσα από την επιστολή του, ο πρόεδρος του αιγυπτιακού συνδικάτου εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι οι πολίτες δε λαμβάνουν τα αναγκαία προληπτικά μέτρα που έχουν θεσπιστεί από τις αρχές για τον περιορισμό της επιδημίας.

Υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας στις αιγυπτιακές τράπεζες από τις 17 Μαΐου

Από την ερχόμενη Κυριακή 17 Μαΐου, θα είναι υποχρεωτική η χρήση της προστατευτικής μάσκας στις αιγυπτιακές τράπεζες, όπως αποφάσισε η Ομοσπονδία Αιγυπτιακών Τραπεζών (FEB).

“Η απόφαση προήλθε από την ανησυχία της Ομοσπονδίας Αιγυπτιακών Τραπεζών για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και των πελατών των τραπεζών”, αναφέρεται σε ανακοίνωση, όπου προστίθεται ότι η απόφαση αυτή συμβαδίζει με τα προληπτικά μέτρα που έλαβε η πολιτεία, η Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου και το υπουργείο Υγείας.

Στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, θα περιορίζεται η παρουσία πελατών στα υποκαταστήματα των τραπεζών για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Το ΔΝΤ ενέκρινε στήριξη ύψους 2,77 δισεκ. δολαρίων στην Αίγυπτο

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε το αίτημα της Αιγύπτου για οικονομική βοήθεια έκτακτης ανάγκης ύψους 2,772 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών της χώρας που απορρέουν από την παγκόσμια πανδημία κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει ο αιγυπτιακός τύπος, το ΔΝΤ αναφέρει ότι η παγκόσμια πανδημία προκαλεί μία άμεση και σοβαρή οικονομική αναστάτωση που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη σκληρή μακροοικονομική σταθερότητα της Αιγύπτου, εάν δεν αντιμετωπιστεί.

Πρόσθεσε επίσης ότι με την απόφαση του ΔΝΤ, θα βοηθηθεί η ανακούφιση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, όπως στον τομέα της υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας και της στήριξης των πιο ευάλωτων ομάδων.

Το ΔΝΤ αναφέρει ότι η Αίγυπτος επέτυχε μία αξιοσημείωτη ανάκαμψη πριν από την παγκόσμια πανδημία, προσθέτοντας ότι οι αιγυπτιακές αρχές έχουν ξεκινήσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο για τον περιορισμό των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Τέλος, το ΔΝΤ δηλώνει ότι θα διατηρήσει τις στενές επαφές του με την αιγυπτιακή κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου, όντας έτοιμο να παράσχει συμβουλές και οποιαδήποτε περαιτέρω υποστήριξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.