Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κωνσταντίνος Λουράντος: Δέχτηκα απειλές μέσω μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων από αγνώστους

Μοιραστείτε το

Συνέντευξη στην Άλκηστη Ζαλοκώστα από την Κυριακάτικη Kontranews

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, εξηγεί στην Κυριακάτικη Kontranews για ποιον λόγο δεν μπορούν να γίνονται τα self test στα φαρμακεία. Αποκαλύπτει πως δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα, εξηγεί γιατί εξερράγη σε ζωντανή σύνδεση και αναφέρει ότι έχει υποστεί «bullying άνευ προηγουμένου».

Μπορούμε τελικά να κάνουμε self test στα φαρμακεία;

Όχι και θα σας πω γιατί. Αν γνώριζε ο κόσμος ότι στα φαρμακεία γίνονται τεστ, δεν θα ερχόταν. Δηλαδή μετατρέπουμε έναν χώρο του φαρμακείου που είναι ασφαλής και προσιτός στον κόσμο, σε εν δυνάμει χώρο ύπαρξης κορωνοϊού. Αν γίνει ένα τεστ και βρεθεί θετικό και μαθευτεί, τότε κανείς δεν πρόκειται να πλησιάσει το φαρμακείο και να μπει μέσα. Ο κάθε πολίτης, θέλει την ασφάλεια του, και προτιμά να έρθει στο φαρμακείο, γιατί φοβάται να πάει στο νοσοκομείο. Ήδη έχουμε συμβάλει όσο δεν φαντάζεστε, με συνεχές ωράριο, με εφημερίες τα βράδια, μέσα στην πανδημία. Τι άλλο θέλει η πολιτεία;

Θεωρείτε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να κάνει μετάθεση του προβλήματος από τα νοσοκομεία στα φαρμακεία;

Η γνωστή έκρηξή μου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έχει να κάνει και με αυτό το θέμα.

Έχω υποστεί ένα bullying άνευ προηγουμένου, και μια πίεση νουθεσίας για να μπορέσει η κυβέρνηση να περάσει τα τεστ μέσω φαρμακείων, ούτως ώστε και να μην έχει την ευθύνη και να παράξει έργο, που σε άλλες συνθήκες θα ήταν δύσκολο να παράξει. Δηλαδή με λίγα λόγια, μας λέει, πάρτε τα τεστ δωρεάν, δίνετε τα δωρεάν, ενημερώστε το σύστημα, ποιος πήρε, γιατί τα πήρε και πότε τα πήρε δωρεάν και πάρτε και 2-3 ευρώ για να κάνετε το τεστ, για να δημιουργήσετε ένα πρόβλημα στον κόσμο και όλα αυτά για να κάνει η κυβέρνηση την πολιτική της. Αυτό το έχω υποστεί πολύ και μάλιστα, από Μέσα τα οποία πρόσκεινται σε αυτό το σύστημα που δεν έχει κανένα όριο και φραγμό. Και έχω υποστεί τα πάνδεινα. Τις τελευταίες μέρες δε, δέχτηκα απειλές, μέσω μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων από αγνώστους.

Για αυτό και όταν είδα να αναφέρεται το όνομά μου στο εν λόγω Μέσο, με τρόπο υποτιμητικό, αγενή, ψευδή, δεν άντεξα. Φτάσανε στο σημείο να λένε για μένα ότι είμαι «παλαιάς κοπής συνδικαλιστής», όταν επί 28 χρόνια Πρόεδρος -που με έχουν τιμήσει με την ψήφο τους όλοι οι συνάδελφοι στην Αττική- δεν έχω ενδώσει σε καμία κομματική παράταξη και σε καμία κυβέρνηση αν δεν ήταν υπέρ του κράτους.

Υπάρχουν αναφορές από κάποιους κύκλους, ότι είστε φίλα προσκείμενος ή έχετε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο παλαιάς κοπής συνδικαλιστής -εάν εννοούν εμένα- δεν έχει καμία δέσμευση. Ο νέας κοπής συνδικαλιστής έχει δεσμεύσεις. Τα φαρμακεία, τα γνωρίζει, τα αγαπά και τα εμπιστεύεται ο κόσμος. Είναι εν δυνάμει εκλογικά κέντρα διαμόρφωσης γνώμης. Το λέω και τώρα, το έλεγα και επί ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είπα ποτέ ότι είμαι ΣΥΡΙΖΑ, όμως η κυβέρνηση το έλαβε ως εξής. «Όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ». Άρα είπε, αφού δεν είμαι μαζί τους, είμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και όταν το είπε αυτό «μετέτρεψε» 11.000 εκλογικά κέντρα της ΝΔ σε 11.000 εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ…

Ποια είναι η λύση που προτείνετε για τα τεστ; Ποια η χρυσή τομή;

Πρέπει να μπει ένα πλαίσιο το οποίο θα είναι αποδεκτό, και από οργανωτικής και από επιστημονικής πλευράς. Από που θα τα προμηθευόμαστε; Από κάποια εταιρία; Από κάποιον συνεταιρισμό; Τι ποσότητα θα φέρνουμε; Κάθε φαρμακείο θα παίρνει ανάλογα με τον τζίρο του; Ανάλογα με την τοποθεσία που βρίσκεται; Το δεύτερο ζήτημα είναι η διαδικασία, θα γράφουμε σε μία πλατφόρμα και θα δίνουμε τα πάντα δωρεάν; Δεν δικαιούμαστε κάποια αμοιβή, όταν δεν έχουμε πάρει τίποτα απολύτως, παρά μόνο την χλεύη κάποιων πολιτικών και κρατικών λειτουργών; Τα πάντα πρέπει να κάνουμε δωρεάν;

Πώς θα ξεπεραστεί το οικονομικό και υγειονομικό σκέλος του προβλήματος;

Με μια ανταμοιβή στους φαρμακοποιούς. Το δικαιούμαστε νομίζω μετά από ότι έχουμε προσφέρει. Έπειτα θα μετατραπούν τα φαρμακεία σε εν δυνάμει υγειονομικές βόμβες. Μπαίνουν έγκυοι γυναίκες, παιδάκια, μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι. Αν ο άνθρωπος βγάλει τη μάσκα για να κάνει το τεστ, θα αναπνεύσει κ.τλ.π. Αν βγει θετικός, έχει μολύνει ήδη το φαρμακείο. Πρέπει να γίνονται σε χώρους ειδικούς. Γιατί οι χώροι, στους οποίους βρέθηκαν θετικά κρούσματα, κατόπιν αποκλείστηκαν. Έπειτα είναι οι ουρές, ο συνωστισμός.

Μιλήστε μας για τα εμβόλια της Johnson & Johnson που θα έρθουν και θα είναι μίας δόσης. Μάλιστα υπάρχει και η φημολογία ότι μπορεί να γίνονται και στα φαρμακεία…

Δεν είναι μίας δόσης τα εμβόλια αυτά, είναι πέντε δόσεων. Δηλαδή ο φαρμακοποιός θα πρέπε εκείνη την στιγμή να βρει 5 ανθρώπους για να δώσει και τις 5 δόσεις. Μονοδοσικό είναι ως προς τον άνθρωπο που θα το κάνει, όχι ως προς τον φαρμακοποιό.

Ο Πρόεδρος του Π.Φ.Σ Απόστολος Βαλτάς, πρότεινε να παίρνει ο καθένας τα τεστ του μήνα και να τα κάνει σπίτι του.

Ο καθένας είναι υπεύθυνος για το τι θα κάνει σπίτι του. Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση, να βρεθεί ειδική φόρμουλα για τα απόβλητα που θα πρέπει να πεταχτούν σε ειδικό χώρο. Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι τα βιολογικά υγρά χρησιμεύουν και για άλλα τεστ όπως εγκυμοσύνης, ζαχάρου, και αποβάλλονται στα σκουπίδια. Αυτό δεν θα πρέπει όμως να διαιωνιστεί και στην περίπτωση του κορωνοϊού. Η απόρριψη των αποβλήτων είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση.

Θα έπρεπε να έχουν συνταγογραφηθεί τα self test και τα rapid test;

Ασφαλώς θα έπρεπε. Δεν έχει γίνει λόγω κόστους προφανώς, και για αυτό επιλέγουν την εύκολη λύση, των φαρμακείων.

Γιατί είναι κακό, κ. Λουράντο να δίνεται κάτι δωρεάν στον κόσμο;

Δεν είναι τίποτα κακό, απλώς υπάρχει υποκρισία σε αυτό το θέμα. Για παράδειγμα, τα φάρμακα έχουν χαμηλή τιμή για να μπορούν να τα πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Ωστόσο στα φάρμακα, που διακινούνται ελεύθερα, οι τιμές ανεβαίνουν και τις χρεώνεται ο πολίτης. Έχω ένα κατάλογο 27 τουλάχιστον πραγμάτων που δίνουν δωρεάν τα φαρμακεία, αλλά δεν μπορούν να μου κουνούν το δάκτυλο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης. Γιατί στο σουπερμάρκετ δεν θα πάρεις κάτι αν δεν πληρώσεις. Ενώ στο φαρμακείο, θα πάρεις ένα φάρμακο που χρειάζεσαι ακόμα και αν δεν έχεις τα χρήματα εκείνη τη στιγμή.

Τι γνώμη έχετε για τα φάρμακα με μονοκλωνικά αντισώματα ως θεραπεία για τον κορωνοϊό;

Έχει βρεθεί ότι βελτιώνουν πάρα πολύ την κατάσταση, αλλά δεν θεραπεύουν την covid. Δεν βρέθηκαν τώρα, χρησιμοποιούνται και για άλλες παθήσεις. Ωστόσο είναι ιδιαιτέρως ακριβά.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.