Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου: “Μπορεί να πέσαμε, αλλά πέσαμε στο κεφάλι τους”

Μοιραστείτε το

Tον τρόπο με τον οποίο “υπερασπίστηκαν” από τις αστυνομικές δυνάμεις την κατάληψη στο κτίριο της Ματρόζου 45 στο Κουκάκι, που εκκενώθηκε χθες, περιγράφουν οι καταληψίες, σε κείμενο που ανάρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι καταληψίες, που υπογράφουν ως “Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου”, αναφέρουν χαρακτηριστικά πως “Έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, κοτρώνες, μπογιές, πυροσβεστήρες, όλο το σπίτι ήρθε στο κεφάλι τους”.

Σύμφωνα με το κείμενο,”οι αστυνομικοί απάντησαν με πλαστικές σφαίρες και με κρότου λάμψης στο εσωτερικό του σπιτιού: “Εμείς φωνάζαμε “Εδώ μένουμε, εδώ είναι το σπίτι μας, εδώ θα πεθάνουμε!”, “Σκατά στην ανάπτυξή και στα airbnb σας.” Κάτι μαυροφορεμένοι ειδικοδυναμίτες που τρώγαν κατσαρόλες στο κεφάλι και συνειδητοποιούσαν πόσο ποταποί είναι. Κι’ όταν τελικά κατάφεραν να μπούνε, εντελώς χαοτικοί παράγοντες και ένα ένστικτο επιβίωσης οδήγησαν σε ένα μονοπάτι διαφυγής. Ξύπνησαν οι μνημες που οι άνθρωποι του αγώνα φυγαδεύονται από τους στρατούς κατοχής. Οι λυσσασμένοι μισθοφόροι όμως δε μπορούσαν να δεχθούν ότι αυτοί και αυτές που αντιστάθηκαν είχαν εξαφανιστεί και ότι δε θα μπορέσουν να βασανίσουν τα σώματά τους. Αλλά αυτό που τους πονούσε περισσότερο ήταν η υποψία πως κάποιος ή κάποια από τη γειτονιά, μας έχει δώσει καταφύγιο”.

Στη συνέχεια οι καταληψίες μιλούν για τον σεβασμό τους στη γυναίκα και την οικογένειά της που “αρνήθηκαν την παράνομη είσοδο στους αστυνομικούς, πληρώνοντας το κόστος των επιλογών τους” και προσθέτουν:

“Έτσι, ως γνήσιος μισθοφορικός στράτος, οι μπάτσοι στοχοποίησαν το πρώτο σπίτι που βρήκαν μπροστά τους. Πραγματοποιήσαν ένοπλη εισβολή χτυπώντας και αιχμαλωτίζοντας μία ολόκληρη οικογένεια οδηγώντας σε σύλληψη τον πατέρα και τους δύο γιούς. Αυτοί που έχουν τόσο ψηλά το θεσμό της ελληνικής οικογένειας και την προστασία του ιδιωτικού χώρου ισοπέδωσαν τα πάντα από τη μανία τους να βρουν τους αντιστεκόμενους και τις αντιστεκόμενες. Και ακριβώς επειδή δεν τους βρήκαν αναγκαστήκαν να τους κατασκευάσουν στα πρόσωπα τυχαίων ανθρώπων”.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Ραγκούσης, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Υπουργού ΠροΠο κάνοντας λόγο για χρήση βίας στη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση, παραθέτοντας και μία ιατρική γνωμάτευση του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ. Σύμφωνα με αυτήν, μια γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο αστυνομικός υποδιευθυντής της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρος Χρονόπουλος, σχολίασε τις καταγγελίες για πράξεις αστυνομικής βίας: “Εμείς είμαστε οι πρώτοι που καταδικάσαμε τέτοιου είδους φαινόμενα, γι’ αυτό έχω επαναλάβει ότι έχουμε τα όργανα που βλέπουν αυτές τις περιπτώσεις και δεν πέφτει καμία καταγγελία κάτω”.

Αναφορικά με την καταγγελία Ραγκούση, ότι χρησιμοποιήθηκαν πλαστικές σφαίρες εναντίον γυναίκας, ο κ. Χρονόπουλος είπε: “Έχουμε ξεκινήσει έρευνα να δούμε αν όντως υπάρχει τέτοιο περιστατικό. Από ό,τι έχω γνώση, από την εξέταση που έγινε στα 3 άτομα που συνελήφθησαν, δεν έχει βρεθεί κάτι ιδιαίτερο”.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.