Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΚΚΕ: Το σφράγισμα των συνόρων έγινε με την υπογραφή της κυβέρνησης

Μοιραστείτε το

«Οι δηλώσεις του προέδρου του ευρωπαϊκού συμβουλίου επιβεβαιώνουν αυτό που το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε σε αντίθεση με τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης ότι, δηλαδή, το «σφράγισμα» των συνόρων από τις χώρες του «βαλκανικού διαδρόμου» κι ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα έγινε, και με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης, επίσημη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τα παραπάνω αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, για τα σύνορα.

«Η δήλωση Τσίπρα ότι δήθεν «απομονώθηκαν όσοι ήθελαν να απομονώσουν την Ελλάδα» ήταν μνημείο πολιτικής εξαπάτησης και παραπλάνησης του λαού.

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στις δηλώσεις του Ντόναλντ Τουσκ, η απουσία ρητής και καθαρής διάψευσής του, παρόλη την προσπάθεια να θολώσει τα νερά, επιβεβαιώνουν την καταγγελία του ΚΚΕ», προσθέτει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που τώρα «πέφτουν απ’ τα σύννεφα», έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί συμφωνούν με την αντιδραστική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό, την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, αλλά και γιατί, από κοινού με την κυβέρνηση, χάραξαν τη λεγόμενη «εθνική πολιτική» για το προσφυγικό, με βάση το ανακοινωθέν της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ενώ όλοι μαζί  αναγόρευσαν την τουρκική άρχουσα τάξη σε ρυθμιστή του προβλήματος», καταλήγει το ΚΚΕ.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.