Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΚΚΕ: Ο κ. Τσίπρας πούλησε πλαστή και ανέξοδη ελπίδα στους αγρότες

Μοιραστείτε το

«Αποτελεί τεράστιο ψέμα και απάτη, ότι με το κλείσιμο της συμφωνίας του 3ου μνημονίου θα μειωθούν τα βάρη για τους αγρότες», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, αναφέρει:

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να καθησυχάσει την αγροτιά, τη στιγμή μάλιστα που η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ, με όπλο το χαράτσωμα και τη φοροληστεία, την άγρια αντιλαϊκή ΚΑΠ της Ε.Ε., ξεκληρίζουν τους αγρότες, για να αναπτυχθεί, όπως είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, «η επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα», δηλαδή η μεγάλη καπιταλιστική αγροτική εκμετάλλευση» αναφέρει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του. Παράλληλα, κατηγορεί προσωπικά τον πρωθυπουργό, πως «πούλησε πλαστή και ανέξοδη ελπίδα, για να κρύψει τον βίαιο τρόπο που έχει δρομολογήσει η ΕΕ και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκέντρωση γης και παραγωγής σε λίγα χέρια (…) Σε ό,τι αφορά τα 6 δισ. μέχρι το 2020, δηλαδή το πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ, αυτά είναι για αγρότες καπιταλιστές, βιομήχανους και μεταποιητές και όχι για την αγροτιά που μαζικά καταστρέφεται» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τα μεγαλύτερα θύματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το ΚΚΕ, «είναι οι νέοι αγρότες, οι οποίοι, όσοι εντάχθηκαν σε ευρωκοινοτικά προγράμματα είναι καταχρεωμένοι. Η έκπτωση που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στη φοροληστεία τους, είναι σταγόνα στον ωκεανό και στόχο έχει τη συμμετοχή και συνενοχή τους στο έγκλημα της καταστροφής τους». Αντίστοιχα, στην αλιεία «οι παράκτιοι φτωχοί ψαράδες φυτοζωούν, και ενισχύονται οι επιχειρηματίες ιχθυοκαλλιεργειών και οι μεγάλοι αλιευτικοί στόλοι από την Κοινή Αλιευτική Πολιτική» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.