Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

“Κιλά” και Bullying στο σχολείο… πώς χτυπούν το θύμα;

Μοιραστείτε το

Σύμφωνα με διεθνής έρευνα, τα περιττά κιλά που κουβαλάει ένα άτομο είναι ο βασικός λόγος που το κάνουν να πέφτει θύμα εκφοβισμού στο σχολείο.

Ομάδα επιστημόνων ρώτησε σχετικώς πάνω από 2800 ενηλίκους σε ΗΠΑ, Καναδά, Ισλανδία και Αυστραλία ανακαλύπτοντας ότι το τουλάχιστον το 70% των ερωτηθέντων θεωρούσαν την παχυσαρκία κύρια αιτία bullying – και ανάλογο ποσοστό είπε ότι αυτό αποτελεί ένα σοβαρό ή πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Ο εκφοβισμός εξαιτίας των περιττών κιλών θεωρήθηκε από τους ερωτηθέντες πολύ συχνότερος από τον εκφοβισμό για θέματα όπως η καταγωγή, ο σεξουαλικός προσανατολισμός και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις.

«Δεδομένου  των υψηλών ποσοστών παιδικής παχυσαρκίας σε αυτές και σε πολλές άλλες χώρες, απαιτούνται μέτρα σε επίπεδο σχολείων και πολιτικών για να αντιμετωπιστεί το θέμα του σχετιζόμενου με το βάρος εκφοβισμού, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των παιδιών με παχυσαρκία» δήλωσε η Rebecca Puhl, deputy director, Rudd Center for Food Policy & Obesity, University of Connecticut.

Ποσοστό 75% έως 87% των συμμετεχόντων από κάθε χώρα είπαν ότι τα σχολεία πρέπει να αυξήσουν την ενημέρωση και να λάβουν μέτρα για να μειώσουν το συνδεόμενο με το βάρος bullying. Συνολικά τα τρία τέταρτα εξάλλου είπαν ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν πιο αυστηρούς τους νόμους εναντίον του bullying, προσθέτοντας μέτρα εναντίον του εκφοβισμού που συνδέεται με το βάρος.

Τουλάχιστο το 60% των ερωτηθέντων απ’ όλες τις χώρες είπαν πως σχολεία, δάσκαλοι, γονείς, γιατροί και κυβερνήσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του εκφοβισμού που συνδέεται με το σωματικό βάρος, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Pediatric Obesity».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.