Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κεραμέως για κράτηση μαθητή: Σας παραπέμπω στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

Μοιραστείτε το

Μία κοφτή φράση: “Σας παραπέμπω στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”. Αυτή ήταν η επιλογή της υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως,  όταν σήμερα στην Βουλή της ζητήθηκε να λάβει θέση για την σύλληψη από την αστυνομία και την 4ήμερη κράτηση στην ΓΑΔΑ του 14χρονου μαθητή Βαγγέλη Γ. επειδή συμμετείχε σε μαθητικό συλλαλητήριο  

Η ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας, τέθηκε από τον βουλευτή του ΚΚΕ, Ιωάννη Δελλή. Μάλιστα ο βουλευτής συνέδεσε την υπόθεση αυτή με την αγόρευση της εισαγγελέως στην Δίκη της Χρυσής Αυγής που πρότεινε την αναστολή των ποινών για τους κατηγορούμενους. ‘Όπως επισήμανε “δύο εικόνες υπάρχουν σήμερα” ο 14χρονος μαθητής που φυλακίζεται και η εισαγγελέας που προτείνει αναστολή των ποινών για την Χρυσή Αυγή τονίζοντας ότι “προσβάλλεται το περί δικαίου αίσθημα του λαού μας”. Προκαλώντας ευθέως την υπουργό Παιδείας να πάρει θέση για το ζήτημα.

Παρόλα αυτά η Νίκη Κεραμέως επέλεξε σαφώς να “προσπεράσει” το ζήτημα με την προαναφερθείσα φράση. Παραπέμποντας δηλαδή θέματα που σχετίζονται σαφώς με την παιδεία και τα σχολεία στην …αστυνομία.

Η στάση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γιάννη Δελή που επισήμανε ότι όχι απλά η υπουργός Παιδείας οφείλει να απαντήσει, αλλά έπρεπε να παρέμβει για την άμεση απελευθέρωση του μαθητή.

Είναι σαφές ότι η στάση της υπουργού Παιδείας, είναι συμβατή με την απάντηση που έδωσε προ μερικών ημερών, συγκεκριμένα στις 12 Οκτωβρίου, στην Βουλή.

Ανταποκρινόμενη σε ερώτηση του βουλευτή του Μέρα 25 Κρίτωνα Αρσένη είχε ταχθεί σαφώς εχθρικά απέναντι στους μαθητές, σημειώνοντας αναφορικά με τις καταλήψεις πως “δεν ξέρω καμία άλλη πολιτισμένη χώρα του κόσμου που να συμβαίνει αυτό”. Είχε θέσει μάλιστα το ερώτημα του αν “είναι δυνατόν μια ισχνή μειοψηφία να εμποδίζει την πλειοψηφία να έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση;”.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.