Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κατσέλη: Τα χειρότερα έχουν περάσει

Μοιραστείτε το

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΣΤΟ CNBC

«Τα χειρότερα για την Ελλάδα έχουν περάσει» δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ), Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξή της στο πρακτορείο CNBC.

«Η χώρα έχει επιστρέψει στην πολιτική σταθερότητα και οι φόβοι για το Grexit βρίσκονται πίσω μας» τόνισε, εκφράζοντας την αισιοδοξία της για την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με την ίδια, η χώρα εισέρχεται σε περίοδο ομαλότητας και σταθερότητας, καθώς «το επόμενο διάστημα θα δούμε θετικά  σημάδια στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις και το επίπεδο ζωής των Ελλήνων».

Πάντως, παραδέχθηκε ότι «η κρίση είναι ακόμη μαζί μας», καθώς η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα και οι πολίτες βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση.  

«Οι τράπεζες έχουν την ευθύνη να τονώσουν την οικονομία, και ιδίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες είναι αποκομμένες τελείως από τις πηγές ρευστότητας» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Όσον αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs), υποστήριξε ότι έχουν ήδη ληφθεί κάποια μέτρα, τα οποία στοχεύουν στη μείωση τους. Σε κάθε περίπτωση – συνέχισε – θα πρέπει να γίνουν «πολλά περισσότερα ακόμα» – ιδίως όσον αφορά τα εταιρικά χαρτοφυλάκια.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.