Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κατσέλη: Γενναία μείωση ΦΠΑ και χρέους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις (ηχητικό)

Μοιραστείτε το

Η Λούκα Κατσέλη ανέφερε ότι παράταση απαιτείται στην προστασία της πρώτης κατοικίας ως το τέλος του έτους

Πρέπει να ξέρουν τι περιμένουν επιχειρήσεις και πολίτες τουλάχιστον ως τον Δεκέμβριο, η αμφίθυμη κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υποχρεωμένη να κάνει αυτά που δεν θέλει, χρειάζονται εμπροσθοβαρή μέτρα αύξησης εισοδήματος και μείωσης χρέους, γενναία μείωση ΦΠΑ, διαγραφή ή αναδιάρθρωση οφειλών, δημόσιες επενδύσεις σε Υγεία, πράσινη οικονομία, κοινωνικές υποδομές, τόνισε η πρώην διοικήτρια της Εθνικής Τράπεζας και πρώην υπουργός, καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Λούκα Κατσέλη σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Πρέπει να συγκροτηθεί μεσοπρόθεσμο πακέτο μέτρων, ως το τέλος του χρόνου, για να ξέρει καθένας τι περιμένει, με εμπροσθοβαρή οριζόντια μέτρα όπως σημαντική μείωση ΦΠΑ, διαγραφή/αναδιάρθρωση χρέους επιχειρήσεων και νοικοκυριών, για μείωση χρεών και αύξηση εισοδήματος. Έτσι θα στηρίζει την ζήτηση, θα διατηρεί την παραγωγική ικανότητα των επιχειρήσεων, θα δίνει λύση σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τόνισε η κ. Κατσέλη, ενώ αντίστοιχη παράταση απαιτείται στην προστασία της πρώτης κατοικίας ως το τέλος του έτους.

Αυτή την στιγμή είναι ελάχιστα τα 8 δισ. ευρώ και υπάρχουν όλα τα εργαλεία για χρήση πολύ μεγαλύτερων πόρων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αμφίθυμη (όπως και άλλες στην ΕΕ), πρέπει και είναι υποχρεωμένη να κάνει αυτά που δεν θέλει. Έχει επικεντρωθεί σε άμεσα μέτρα Μαρτίου-Απριλίου, με την επιλογή των ΚΑΔ να είναι προβληματική, αφήνοντας εκτός ρυθμίσεων αυτοαπασχολούμενους, υγιείς επιχειρήσεις, υπερχρεωμένους πολίτες, αλλά και την παραοικονομία που αποτελεί το 25%-30%.

Προέβλεψε παράλληλα ότι θα υπάρξει πολιτική διαμάχη, θα δούμε συντηρητικές κυβερνήσεις να παίρνουν μέτρα που ως τώρα δεν διανοούντο. Δεν είναι ενδεδειγμένο μέτρο η παροχή ρευστότητας στην ΕΕ, όπως επιλέγεται ξανά, φάνηκε από την ανεμική ανάκαμψη μετά το 2008. Χρειάζεται στήριξη δημόσιων επενδύσεων στην Υγεία, την πράσινη οικονομία, τις κοινωνικές υποδομές, συντονισμένες δημοσιονομικές πολιτικές.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.