Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κατρούγκαλος: Αντικαθιστούμε το ΕΚΑΣ με την εθνική σύνταξη (Βίντεο)

Μοιραστείτε το

«ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ»                                                                                                       

Για μεταρρύθμιση – τομή που είχε ανάγκη ο τόπος από δεκαετίες έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για το ασφαλιστικό. 

«Καμία κύρια σύνταξη δεν θα μειωθεί»  τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος προσθέτοντας ότι «τηρήσαμε απολύτως τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους συνταξιούχους».

«Προβλέπουμε πράγματι μια προσωρινή αναστολή καταβολής, όχι περικοπή, που θα διαρκέσει μέχρι το 2018, των πολύ υψηλών συντάξεων. Όσων αθροιστικά ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ ή τα 2.000 ευρώ ατομικά. Δεν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο διαφορετικά, όσο αντιμετωπίζουμε τα εκρηκτικά ελλείμματα»  επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Κατρούγκαλος επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας: «Διαλύσατε τα δημόσια οικονομικά, εκτοξεύσατε το χρέος και τσακίσατε τον συνταξιούχο. Πως καταφέρατε αυτό το θαύμα;» 

«Η δική μας μεταρρύθμιση έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά: ισονομία καθώς όλοι – όχι μόνο οι μισθωτοί – θα έχουν επιβάρυνση επί του πραγματικού τους εισοδήματος 20% για την κύρια σύνταξη τους και 7% για την υγεία. Και ποια η απόκλιση από αυτή την εφαρμογή ίσων κανόνων για όλους; Μόνο εκεί όπου υπάρχει η ανάγκη να προστατευτούν οι πιο αδύναμοι. Για αυτό έχουμε την εθνική σύνταξη και την ειδική ασφαλιστική μεταχείριση των αγροτών. Και το σύστημα αυτό παραμένει ένα αναδιανεμητικό δημόσιο σύστημα, όχι κεφαλαιοποιητικό», σημείωσε. 

Αναφερόμενος στο ΕΚΑΣ ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι «αντί να το καταργήσουμε, αντικαθιστούμε το ΕΚΑΣ με την εθνική σύνταξη και μάλιστα με τρόπο που παρέχει πληρέστερη προστασία».

«Για το 90% του πληθυσμού παρέχουμε πληρέστερη προστασία» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.


 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.