Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

“Καρφιά” Γιαννάκου κατά Χρυσοχοΐδη: Να μη δίνονται άδειες σε μεγαλέμπορους ναρκωτικών

Μοιραστείτε το

Αιχμές κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με αφορμή το νομοσχέδιο για το σωφρονιστικό σύστημα εξέφρασε η Μαριέττα Γιαννάκου κατά τη σχετική συζήτηση στην επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Η κριτική της κ. Γιαννάκου κινήθηκε σε δύο επίπεδα. Αρχικά για την αντεγκληματική πολιτική που ακολουθείται, καθώς και για το ζήτημα των αδειών σε μεγαλέμπορους ναρκωτικών.

«Ή πρέπει να αλλάξετε το όνομα της Γραμματείας ή πρέπει να φτιάξετε Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, όπως πρέπει πραγματικά να γίνει»

Όπως υπογράμμισε η βουλευτίνα της ΝΔ, «η Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής δεν μπορεί να ασχολείται με το τι γίνεται στις φυλακές, αλλά πρέπει να ασκεί αντεγκληματική πολιτική. Προληπτική πολιτική δηλαδή. Εγώ δεν καταλαβαίνω ποια είναι πραγματικά η αρμοδιότητά της. Διότι, αντεγκληματική πολιτική δεν είναι να εφαρμόζουμε τους κανόνες τάξης και συμμόρφωσης μέσα στις φυλακές. Η αντεγκληματική πολιτική θέλει επιστήμονες, θέλει κοινωνικούς επιστήμονες, θέλει ψυχιάτρους, θέλει εκπαίδευση, θέλει τελείως άλλα πράγματα από αυτά που φαίνεται να προβλέπει. Ή πρέπει να αλλάξετε το όνομα της Γραμματείας ή πρέπει να φτιάξετε Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, όπως πρέπει πραγματικά να γίνει».

Μάλιστα, απευθυνόμενη στον κ. Χρυσοχοϊδη σημείωσε πως πρέπει να «σπεύσετε να δημιουργήσετε νέες φυλακές και μάλιστα φυλακές που να είναι δημιουργημένες υπό τους νέους κανόνες, με βάση το σεβασμό στα ατομικά και ανθρώπινα δικαιώματα και τη δυνατότητα στοιχειώδους ιδιώτευσης».

Να μη δίνονται άδειες σε μεγαλέμπορους ναρκωτικών

Παράλληλα, η κ. Γιαννάκου εξέφρασε και τη διαφωνία της για τις άδειες σε μεγαλέμπορους ναρκωτικών. Όπως σημείωσε: «Άδειες, γενικώς, ανεξαρτήτως αδικήματος, δεν είναι σωστό, κύριε Υπουργέ. Σας υπενθυμίζω, ήσασταν πάλι Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, όταν ετέθη θέμα, διότι εξαφανίστηκαν, μετά από άδεια, 2 μεγαλέμποροι ναρκωτικών, με δεκάδες τόνους ναρκωτικών, τους οποίους είχαν κυκλοφορήσει. Και τότε η τουρκική πλευρά, εξέδωσε φυλλάδια, τα οποία διένειμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι Έλληνες αφήνουν τους εμπόρους ναρκωτικών να φεύγουν. Εκεί που σημειώνετε ότι οι τρομοκράτες δεν μπορούν να πάνε στις αγροτικές φυλακές, να βάλετε και ότι και οι μεγαλέμποροι ναρκωτικών, βάλτε ένα όριο, δεν μπορούν να πάνε και δεν μπορούν να πάρουν άδεια».

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.