Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Καρέ-καρέ η εκτόξευση του δορυφόρου Sentinel-1Β

Μοιραστείτε το

Το βράδυ της Δευτέρας εκτοξεύτηκε ο δεύτερος δορυφόρος Sentinel-1 (με την ονομασία Sentinel-1Β) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Σκοπός του η παρατήρηση της Γης και την καταγραφή δεδομένων πολλαπλών χρήσεων στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος «Κοπέρνικος».

Η αγωνία για την ένταξη του δεύτερου δορυφόρου του «ζεύγους» των Sentinel-1 στο πρόγραμμα κορυφώθηκε το βράδυ της Δευτέρας με την εκτόξευσή του, πάνω σε ένα ρωσικό πύραυλο «Σογιούζ», από το ευρωπαϊκό διαστημοδρόμιο στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνα. Σύμφωνα με την ESA, ο δορυφόρος-ραντάρ αποσυνδέθηκε από τον πύραυλό 23 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα αργότερα.

Στιγμιότυπο από την εκτόξευση

Ο Sentinel-1B («δίδυμος» δορυφόρος του Sentinel-1A που είχε εκτοξευθεί το 2014) θα παρέχει εξελιγμένες υπηρεσίες παρακολούθησης της Γης. Αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των καιρικών συνθηκών και της υποχώρησης των πάγων στις πολικές περιοχές, την καταγραφή δεδομένων για τη θαλάσσια ρύπανση και την ταχύτερη πληροφόρηση και αντίδραση για την αποτροπή φυσικών καταστροφών.

Ο δορυφόρος Sentinel-1A

Ο Sentinel-1B αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.