Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Καμίνης: Οι πλατείες της πόλης δεν θα γίνονται άτυποι καταυλισμοί

Μοιραστείτε το

Την πρόθεση του δήμου Αθηναίων να μην μετατραπούν τα πάρκα και οι πλατείες της πόλης σε άτυπους καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών, επισήμανε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι έχει λάβει τη σχετική διαβεβαίωση και εγγύηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Ο ίδιος επέμεινα να αποκατασταθεί η πλατεία, ώστε να σταλεί ένα μήνυμα στους κατοίκους “ότι δεν τους έχουμε εγκαταλείψει στην τύχη τους” συμπλήρωσε ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Mega.

Ακόμα, ο Γιώργος Καμίνης προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος στην Αθήνα, όπου οι οργανώσεις και οι απλοί πολίτες θα μπορούν να μεταβαίνουν για να παραδίδουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Αναφερόμενος στα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπογράμμισε ότι το πρώτο αφορά στη φιλοξενία 30.000 ατόμων σε καταυλισμούς και το δεύτερο στη φιλοξενία 20.000 ανθρώπων σε διαμερίσματα ανά την Ελλάδα.

Όπως επισήμανε, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η παραχώρηση επιπλέον έκτασης στον Ελαιώνα και εκτίμησε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα διαμορφωθεί έτσι ο καταυλισμός, προκειμένου να μπορεί να φιλοξενεί περίπου 1.900 άτομα.

«Αυτή τη στιγμή στην έκταση των 30 στρεμμάτων του Ελαιώνα στεγάζονται 700 άνθρωποι σε κοντέινερ», διευκρίνισε ο Γιώργος Καμίνης.

Αναφορικά με το πρόγραμμα εκμίσθωσης διαμερισμάτων για τη φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών, υπογράμμισε ότι έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον και ότι υπάρχει συνεργασία με τους μεσίτες.

«Το ζήτημα είναι να μην συγκεντρωθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε συγκεκριμένα σημεία και να διασπαρθούν σε όλο το λεκανοπέδιο», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ταυτόχρονα, ο Γιώργος Καμίνης διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα προβλέπεται από το σχέδιο μετεγκατάστασης, χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους και μισθωτής των διαμερισμάτων θα είναι η Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες.

«Η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος θέλει μεθοδικότητα, ψυχραιμία, οργάνωση και συνεργασίες και δεν πρέπει να είναι το πεδίο άγονων πολιτικών αντιπαραθέσεων», πρόσθεσε ο Γιώργος Καμίνης.

Ακόμα, ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι η Αθήνα αποτελεί μια ειδική περίπτωση και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση.

«Προς το παρόν δεν έχουμε δει από την κυβέρνηση εκείνη τη σταθερή υποστήριξη που θα έπρεπε να έχουμε, αν εξαιρέσουμε την πλατεία Βικτωρίας. Θέλουμε την έμπρακτη και ειδική για την Αθήνα στήριξη της κυβέρνησης», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Επίσης, ο Γιώργος Καμίνης προειδοποίησε ότι η χώρα θα πρέπει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο ότι κάποιοι από τους πρόσφυγες και μετανάστες θα παραμείνουν για χρόνια στην Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.