Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία: Υποχωρεί στην Κεντρική Μακεδονία – Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Μοιραστείτε το

Με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι μέτριοι στη Θεσσαλονίκη και με τον υδράργυρο να παρουσιάζει σταδιακή άνοδο ξημέρωσε στη βόρεια Ελλάδα. Περισσότερο ενισχυμένοι με βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι πάνω από τις περιοχές του Αξιού και του Στρυμόνα αλλά και ανοιχτά του Θερμαϊκού κόλπου. Λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις περιορίζονται μόνο στους βόρειους ορεινούς όγκους, σύμφωνα με το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας.

Όλο το εθνικό και το μεγαλύτερο τμήμα του επαρχιακού δικτύου είναι ανοικτό στην κεντρική Μακεδονία, ωστόσο λόγω των χιονοπτώσεων που άφησε πίσω της η χθεσινή κακοκαιρία, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται, στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, στην παλαιά εθνική οδό Βέροιας – Κοζάνης από το 91ο έως το 97ο χιλιόμετρο (μέσω Καστανιάς), και στην επαρχιακή οδό Βέροιας – Σελίου από το 19ο έως το 26ο χιλιόμετρο, στο χιονοδρομικό κέντρο.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, από το 20ό χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας έως το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας.

Στη Χαλκιδική, αλυσίδες είναι απαραίτητες στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού από το 70ό έως το 85ο χιλιόμετρο, μέσω Ταξιάρχη και στις δασικές οδούς Πολυγύρου – Ταξιάρχη, μέσω Τσουκαλά, και Παλαιόχωρας – Ταξιάρχη. Μια ώρα αργότερα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι σχολικές μονάδες στις κοινότητες Αρναίας, Στανού, Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου, Βαρβάρας, Μεγάλης Παναγιάς, Σταγείρων και Στρατονίκης του δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική.

Στη Θεσσαλονίκη, το θερμόμετρο στις 9 το πρωί έδειχνε 7 βαθμούς Κελσίου, 5 στις Σέρρες, 0 στην Κοζάνη και στη Φλώρινα.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.