Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Και όμως… το μέγεθος μετράει

Μοιραστείτε το

Οι άνδρες γίνονται διαρκώς αποδέκτες μηνυμάτων ότι «το μέγεθος δεν έχει σημασία».

Ωστόσο, μία σουηδική κλινική μοιράζει δωρεάν ειδικές ταινίες μέτρησης στους νέους άνδρες, ώστε να μπορούν να μετρήσουν το πέος τους, αλλά όχι ως προς το μήκος του, αλλά ως προς την περιφέρειά του σε στύση.

Για την «σωστή» μέτρηση για το μέγεθος πέους, η υπηρεσία Οικογενειακού Προγραμματισμού της Στοκχόλμης σε συνεργασία με την τοπική Κλινική Σεξουαλικής Υγείας, η οποία ασχολείται με τους νέους έως την ηλικία των 23 ετών, αναφέρει ότι αυτή η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ανάδειξη του προβλήματος της φθίνουσας χρήση προφυλακτικών στη Σουηδία.

Οι άνδρες μπορούν να μετρήσουν το μέγεθος πέους τους για να διασφαλίσουν ότι αγοράζουν το σωστό μέγεθος προφυλακτικού, προλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ).

Η ειδικά σχεδιασμένη μεζούρα μετρά την περιφέρεια και όχι το μήκος και διανέμεται δωρεάν στην κλινική από την 1η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την dailymail, oι ασθενείς που μπαίνουν στην κλινική και παίρνουν την μεζούρα μπορούν στη συνέχεια να πάνε στο σπίτι τους μαζί με μια σειρά προφυλακτικών, που επίσης διανέμονται δωρεάν, και τα οποία έρχονται σε έξι διαφορετικά μεγέθη περιφέρειας πέους, από 4,9 εκατοστά έως 6,4 εκατοστά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, για τους ενήλικες, η μέση περίμετρος για ένα ερεθισμένο πέος είναι 12-13 εκατοστά.

«Μια κοινή αιτία που σπάει ή γλιστράει και βγαίνει ένα προφυλακτικό κατά τη διάρκεια του σεξ είναι ότι ο άντρας δεν φοράει το σωστό μέγεθος. Θα πρέπει να μετρήσει την περιφέρεια του πέους του σε στύση, όχι το μήκος και να προμηθεύεται τα κατάλληλα προφυλακτικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Eddie Sandstrom, νοσοκόμος στην εν λόγω κλινική.

Ο κ. Sandstrom δήλωσε επίσης ότι απαιτούνται και άλλες εκστρατείες ευαισθητοποίησης ώστε να “πειστούν” οι νέοι άνθρωποι να χρησιμοποιούν προφυλακτικά. “Η γονόρροια είναι σε άνοδο, και ο αριθμός των κρουσμάτων χλαμυδίων δεν μειώνεται παρά τις πολλές εκστρατείες ευαισθητοποίησης”, είπε ο ίδιος.

Η μεζούρα μέτρησης αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την προώθηση της σεξουαλικής ευαισθητοποίησης των νέων, με πρωτοβουλία από το Δημοτικό Συμβούλιο της Στοκχόλμης.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.