Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Καετάνο Βελόσο: Με κορωνοϊό ο θρύλος της βραζιλιάνικης μουσικής

Μοιραστείτε το

Ο Καετάνο Βελόσο, ζωντανός θρύλος της βραζιλιάνικης μουσικής, διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε ο ίδιος ο 79χρονος τραγουδιστής και συνθέτης μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, διαβεβαιώνοντας πως πηγαίνει «καλά», χάρη στο ότι είναι εμβολιασμένος.

«Στο τέλος μιας εβδομάδας καθημερινών τεστ (για τον SARS-CoV-2) με αρνητικά αποτελέσματα που είχε ζητήσει, σωστά, εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών, η Παουλίνια (σ.σ. Λαβίν, η σύζυγός του) και εγώ διαγνωστήκαμε θετικοί», ανέφερε ο μουσικός από την Μπαΐα, την ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου βρίσκεται εδώ και πέντε ημέρες.

«Πάμε καλά, κάτι που αποδίδουμε στο γεγονός πως έχουμε εμβολιαστεί» πλήρως, πρόσθεσε ο Καετάνο Βελόσο, ο οποίος έλαβε τον Οκτώβριο την τρίτη του, αναμνηστική δόση, στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου κατοικεί μόνιμα.

«Όσοι μπορούν πρέπει να κάνουν τεστ. Και πάνω απ’ όλα οι πάντες πρέπει να εμβολιαστούν με τρεις δόσεις. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει και η νέα παραλλαγή είναι πολύ μολυσματική», νουθέτησε, χωρίς να διευκρινίσει εάν ο ίδιος έχει μολυνθεί από την Όμικρον.

Ο Καετάνο Βελόσο, που πρόσφατα κέρδισε μαζί με τον γιο του Τομ Βελόσο το λατινοαμερικάνικο Γκράμι για την ηχογράφηση της χρονιάς, με το τραγούδι «Talvez», δεν δίστασε εξάλλου να επικρίνει τον ακροδεξιό πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου, του οποίου είναι πολέμιος.

«Είναι απαράδεκτο το ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εμποδίζει το πρόγραμμα που εγκρίθηκε από την ANVISA για τον εμβολιασμό των παιδιών», έγραψε, αναφερόμενος στον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών που ενέκρινε ο ομοσπονδιακός υγειονομικός φορέας. Η κυβέρνηση αποπειράται να θέσει ως όρο ο εμβολιασμός των παιδιών να γίνεται μόνο με ιατρική συνταγή.

«Είθε το βραζιλιάνικο κράτος να απελευθερωθεί από αυτή την κυβέρνηση», κατέληξε ο μουσικός, μορφή του «tropicalismo», του ελευθεριακού κινήματος που πιστώνεται πως έφερε επανάσταση στη βραζιλιάνικη μουσική τα χρόνια του 1960.Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Βραζιλία είναι η χώρα η οποία θρηνεί τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην υφήλιο μετά τις ΗΠΑ σε απόλυτα μεγέθη: έχει καταγράψει πάνω από 618.300 θανάτους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.