Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Καμπούλ: Επίθεση ενόπλων εναντίον κλινικής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Μοιραστείτε το

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλά θύματα

Ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον κλινικής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, δήλωσε πηγή προσκείμενη στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ πληροφορίες που μεταδίδει τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο αφήνει να εννοηθεί πως υπάρχουν πολλά θύματα.

«Νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα δέχεται επίθεση», δήλωσε η πηγή και πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν ήδη επιχείρηση για να απωθήσουν τους δράστες και ότι είναι πιθανό στην κλινική να πραγματοποιούσε επίσκεψη ο υφυπουργός Υγείας την ώρα που άρχισε η έφοδος.

Ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επίθεση σε κλινική. Δεν είναι ακόμη σαφές ποιοι ευθύνονται για την ενέργεια.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières, MSF) δεν έχουν ακόμη σχολιάσει την πληροφορία ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επίθεση στην κλινική τους.

Σύμφωνα με το αφγανικό τηλεοπτικό δίκτυο 1TV, η επίθεση άρχισε με την πυροδότηση βόμβας από καμικάζι στην είσοδο της κλινικής, που επέτρεψε σε άλλους ενόπλους να μπουν στο κτίριο. Βρισκόταν σε εξέλιξη μάχη και ακούγονταν πυρά όπλων και κρότοι χειροβομβίδων, σύμφωνα με το δίκτυο, που επικαλέστηκε γιατρό που εργάζεται στη μονάδα αυτή στο δυτικό τμήμα της αφγανικής πρωτεύουσας, στο Νταστ-ι-Μπάρκι.

Μόνο λιγοστά στελέχη του προσωπικού μπόρεσαν να φύγουν αμέσως, κατά το 1TV.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.