Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κ. Μητσοτάκης: «Τώρα ξεκινάμε να πληρώνουμε τον λογαριασμό της “περήφανης” διαπραγμάτευσης»

Μοιραστείτε το

«ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ»                                                                                  

«Μέρα με τη μέρα ο πολιτικός χάρτης της χώρας αλλάζει, το πολιτικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ ισχυρό», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

«Ασκούμε σκληρή, αλλά υπεύθυνη αντιπολίτευση, μιλάμε τη γνώσσα της αλήθειας και αποκρούουμε τον ανέξοδο λαϊκισμό και την παροχολογία», επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είμαστε ο πιο ασφαλής και σίγουρος δρόμος για να απομακρυνθεί από την εξουσία η χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά … Επιδιώκουμε να συγκροτήσουμε ένα πανίσχυρο δημιουργικό ρεύμα υπέρ των θετικών αλλαγών, υπέρ των μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για ιδεοληψία και ανικανότητα.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ειδικότερα λόγο για υποκριτικό και διπλό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις.

«Τώρα ξεκινάμε να πληρώνουμε τον λογαριασμό της “περήφανης” διαπραγματεύσης του κ. Βαρουφάκη και της αέναης διαπραγμάτευσης του κ. Τσακαλώτου», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σε αυτό το σημείο κατηγόρησε την κυβέρνηση για υπερφορολόγηση, μιλώντας για παταγώδη αποτυχία της πολιτικής του κ. Τσίπρα και υποστήριξε ότι «ποτέ μια κυβέρνηση δεν έχασε με τόσο μεγάλη ταχύτητα την εμπιστοσύνη της κοινωνίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, μιλώντας για μεθόδευση από την πλευρά της κυβέρνησης. «Έρχονται να παίξουν με τους θεσμούς για να παραμείνουν στην εξουσία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, έκανε ειδικότερα λόγο για υστεροβουλία της κυβέρνησης και απευθύνθηκε σε όλους τους βουλευτές: «Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ακυρώσουμε τις μεθοδεύσεις και τακτικισμούς της κυβέρνησης. Έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς αμοραλιστές … δεν έχουν κάνεναν φραγμο … κάνουν τα πάντα προκειμένου να παραμείνουν στην καρέκλα».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτό που απαιτούν οι πολίτες δεν είναι μια προοπτική ακυβερνησίας, είναι μια ισχυρή και υπεύθυνη κυβέρνηση. Η δόλια απλή αναλογική όπως την προτείνει ο Τσίπρας αποτελεί βόμβα στα θεμέλια αυτή της προοπτικής, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο εκλογικός νόμος δεν θα περάσει με αυξημένη πλειοψηφία και διεμήνυσε  ότι θα ακυρωθεί από αντίστοιχη πλειοψηφία της επόμενης Βουλής.

Μεθόδευση για τον πλήρη έλεγχο των μέσων ενημέρωσης καταλόγισε στην κυβέρνηση με αφορμή τον διαγωνισμό για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, τον οποίο χαρακτήρισε παρωδία, επισημαίνοντας ότι είναι στον αέρα καθώς υπάρχουν, όπως είπε, θεμελιώδη ζητήματα συνταγματικότητας που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη.

Χρεώνοντας στην κυβέρνηση καθεστωτικά χαρακτηριστικά, ζήτησε «να τελειώνουμε με αυτήν την κυβέρνηση» και επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές. «Γι’ αυτό εξακολουθούμε να ζητάμε εκλογές το συντομότερο δυνατό», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλουμε να ενώσουμε τους Έλληνες να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις που θα δίνουν ευκαιρίες στους πολλούς», συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.