Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κ. Μητσοτάκης με αφορμή τη συγκέντρωση στα Προπύλαια: «Η κανονικότητα θα έλθει και στους δρόμους»

Μοιραστείτε το

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τις εργασίες του κομματικού συνεδρίου, εξέφρασε ικανοποίηση για τη στήριξη της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία, ιδίως μετά τη συμφωνία με τη Λιβύη, ενώ προανήγγειλε ότι θα ζητήσει τη σαφή καταδίκη της προκλητικής συμπεριφοράς της Άγκυρας από το ΝΑΤΟ στη Σύνοδο του Λονδίνου.

Ο πρωθυπουργός, δήλωσε: «Όπως γυρίσαμε εμείς την πλάτη στις εμπρηστικές αναφορές, στη χθεσινή τελετή για τον αγωγό ΤΑΝΑP, έτσι και η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην παραβίαση των διεθνών κανόνων.»

«Κάτι που θα ζητήσω και από το ΝΑΤΟ, στην μεθαυριανή του Σύνοδο, στο Λονδίνο. Μια συμμαχία δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της παραβιάζει ανοιχτά το διεθνές δίκαιο και στρέφεται έτσι κατά αλλού μέλους της» συνέχισε και συμπλήρωσε: «Η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφωρα την πατρίδα μας που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας. Ξέρει όμως να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα.»

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι δεν ξεχνά και την συμπαράσταση του Λαϊκού Κόμματος στην Ελλάδα στο θέμα του Μεταναστευτικού και της φύλαξης των συνόρων μας.

Διερωτώμενος ρητορικά, τόνισε: «Αναρωτιέμαι: Άραγε, ποια άλλη πολιτική οικογένεια της Ευρώπης βρίσκεται με τόση συνέπεια δίπλα μας;», ενώ πρόσθεσε: «Ένα είναι βέβαιο. Όπως είπα, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Δεν είμαστε πια το μαύρο πρόβατο.»

Έμμεση απάντηση σε Α. Σαμαρά
Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι το συνέδριο αυτό «δε μίλησε μόνο στην παραδοσιακή βάση της ΝΔ αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία». Συνέκρινε δε το συνέδριο με την επιτροπή ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ: «Η σύγκριση με άλλες κομματικές συναθροίσεις που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο ήταν καταλυτική. Εμείς συνομιλούμε με όλη την κοινωνία και ανοίγουμε τις πόρτες μας στις φωνές που έρχονται από το αύριο. Δεν ανακυκλώνουμε το φθαρμένα υλικά του χθες…»

Ως έμμεση απάντηση στο (ακρο) δεξιό μανιφέστο του Αντώνη Σαμαρά ερμηνεύθηκε όμως η εξής αναφορά του: «Όπως και η ίδια η ζωή, έτσι και το Συνέδριο μας επιβεβαίωσε τα λόγια της ιδρυτικής μας διακήρυξης. Ότι, δηλαδή, «η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί τα συμφέροντα του Έθνους πέραν και πάνω απ΄ τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, της Αριστεράς και του Κέντρου».

Πράγματι, τα παλαιά πολιτικά σύνορα μεταφέρονται από το δίπολο Αριστερά-Δεξιά, στο δίλημμα «Πίσω ή Μπροστά». Κάτι, που πλέον καθιστά προοδευτική την πολιτική εκείνη που φέρνει ανάπτυξη. Και δίνει κοινωνικό πρόσημο όχι, απλώς, στον τρόπο διανομής του πλούτου. Αλλά στον δρόμο που αυτός θα αυξηθεί, προς όφελος όλων. Πρόκειται, με άλλα λόγια, για τη δικαίωση του συνθήματος μας Ανάπτυξη Για Όλους!»

 

Ακόμη, ο κ .Μητσοτάκης επιφύλασσε στο συνέδριο ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα: 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα. Το μέρισμα θα αφορά ειδικότερα: «Τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες, και μια κατηγορία για την οποία νοιάζομαι ιδιαίτερα, τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.»

Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις
Με αφορμή τη χθεσινή συγκέντρωση στα Προπύλαια ο πρωθυπουργός είπε: «Η κανονικότητα -και η λέξη προέρχεται από τον «κανόνα»- θα έλθει και στους δρόμους» και ανακοίνωσε ότι: «Μέσα στις επόμενες εβδομάδες κατατίθεται στην Βουλή νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει την ανακοίνωση, την οργάνωση και την κατανομή των διαδηλώσεων.»

Με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα της συνάθροισης. Αλλά με βάση τον όγκο της και την επιβάρυνση που προκαλεί η διαμαρτυρία μερικών δεκάδων στη ζωή εκατομμυρίων.
 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.