Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ιταλία: Η σπάνια περίπτωση του άντρα που όταν έκλαιγε έβγαζε αίμα αντί για δάκρυα (ΦΩΤΟ)

Μοιραστείτε το

Μια μοναδική περίπτωση ενός άνδρα που πήγε στο νοσοκομείο επειδή όταν έκλαιγε, έβγαζε αίμα και από τα δύο του μάτια, αποκάλυψαν γιατροί στην Ιταλία.

Ο 52χρονος άνδρας, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, δεν είχε τραυματιστεί στο πρόσωπο του και δεν πονούσε αλλά ξαφνικά άρχισε να βγάζει αίμα από τα μάτια του.

Μετά από προσεκτική εξέταση, οι γιατροί ανακάλυψαν πως είχε αιμολακρία, μια σπάνια ασθένεια που κάνει τους ανθρώπους να παράγουν δάκρυα που περιέχουν αίμα.

τυξτ

Η αιμορραγία του συγκεκριμένου άνδρα συνέβη μόλις δύο ώρες προτού πάει στο νοσοκομείο και διήρκησε μόνο μερικά λεπτά. Ωστόσο, ξεκίνησε πάλι ενώ βρισκόταν στην αίθουσα αναμονής.

Ο άνδρας αυτός πιστεύεται ότι επισκέφθηκε ένα νοσοκομείο στην πόλη Μεσίνα, στα βορειοανατολικά της Σικελίας και η ιδιαιτέρως φρικτή αυτή περίπτωση αναφέρθηκε στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine.
Όταν έφτασε στο νοσοκομείο, δεν μπορούσε να εξηγήσει γιατί αιμορραγούν τα μάτια του, καθώς δεν είχε τραυματιστεί σε κανένα από αυτά, ούτε στη μύτη ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κεφαλιού του.

Δεν είχε ποτέ ξανά αιμορραγία, δεν υπέφερε από ρινορραγίες, ούτε αιμορραγία στα ούλα.

Έπαιρνε ήδη φάρμακα για την υψηλή πίεσή του, και παρόλο που ήταν φυσιολογική όταν έφτασε στο νοσοκομείο, ήταν υψηλή στα μάτια του, όπως έδειξαν οι εξετάσεις.

Οι γιατροί συνειδητοποίησαν πως η αιτία της αιμορραγίας ήταν μη καρκινικοί όγκοι κάτω από κάθε βλέφαρο – που ονομάζονται αιμαγγειώματα.

Οι γιατροί έδωσαν στον άνδρα οφθαλμικές σταγόνες που περιέχουν τιμολόλη και χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του γλαυκώματος και την μείωση της πίεσης στα μάτια. Από τότε και για έναν χρόνο, μέχρι που επέστρεψε για έλεγχο στο νοσοκομείο, δεν είχε ξανά κάποιο παρόμοιο περιστατικό.

Σύμφωνα με το άρθρο στο ιατρικό περιοδικό, η ασθένεια αυτή έχει διάφορες αιτίες. Μπορεί να εμφανιστεί ως αποτέλεσμα μόλυνσης, τραυματισμού, οιδήματος, όγκων ή ως παρενέργεια αιμορραγίας από μύτη.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.