Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ίσως το δυσκολότερο επάγγελμα στον πλανήτη: Γυναικολόγος στο Αφγανιστάν!

Μοιραστείτε το

Σε οποιοδήποτε μέρος του πολιτισμένου και σύγχρονου κόσμου θα ήταν απλά μία ακόμα επαγγελματίας.

Ωστόσο, στο Αφγανιστάν, δε μπορεί παρά να διατηρεί κρυφή την ταυτότητά της και να εξυπηρετεί δεκάδες γυναίκες με κίνδυνο τη ζωή της. Ο λόγος για την γιατρό Λίμα η οποία είναι αποφασισμένη να βοηθά τις γυναίκες της χώρας της ως… γυναικολόγος!

Σε μία χώρα που οι γυναίκες δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα, το ασθενές φύλο αποτελεί απλά «μηχανή» για την τεκνοποίηση. Όπως εξηγεί, λειτουργεί με ψευδώνυμο και στην αρχή ήταν αποφασισμένη να μην κάνει εκτρώσεις.

Ωστόσο, μετά το πάθημα της 17χρονης κοπέλας το 2006 αποφάσισε να αλλάξει γνώμη. Τότε, μία 17χρονη κοπέλα επισκέφθηκε τη γιατρό και της ζήτησε να κάνει έκτρωση επειδή είχε μείνει έγκυος εκτός γάμου. Η γιατρός αρνήθηκε και οι γονείς της ανήλικης της έδιναν σταδιακά ένα φάρμακο για να την αποδυναμώσουν και στο τέλος την σκότωσαν πνίγοντάς την με ένα μαξιλάρι.

Έκτοτε, αποφάσισε να κάνει κρυφά αμβλώσεις σε γυναίκες που είτε έχουν μείνει έγκυες εκτός γάμου είτε λόγω βιασμού είτε εντός του γάμου όταν βιάζονται από τον ίδιο το σύζυγό τους.

Όπως εξηγεί, η γιατρός δίνει συμβουλές αντισύλληψης κρυφά στις γυναίκες που θέλουν να σταματήσουν σε μονοψήφιο αριθμό παιδιών και ο σύζυγός τους αρνείται.

Σημειώνεται πως η γυναίκα κατοικούσε σε μία περιοχή της χώρας που έχουν μεγάλη επιρροή οι Ταλιμπάν και έχει δεχθεί πάμπολλες απειλές για τη ζωή της και την οικογένειά της. Ο αδερφός της σκοτώθηκε γι’αυτό το λόγο το 2009 ενώ ο 10χρονος γιος της τραυματίστηκε από χειροβομβίδα που πέταξαν οι Ταλιμπάν έξω από το σπίτι της.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.