Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη δυτική Γαλλία

Μοιραστείτε το

Σεισμός μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 8:46 (9:46 ώρα Ελλάδας) στη Σαράντ-Μαριτίμ, στη δυτική Γαλλία, ανέφερε το Εθνικό Δίκτυο Σεισμικής Επιτήρησης (Rénass).

Μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές υλικές ζημιές από τη σεισμική δόνηση, το επίκεντρο της οποίας ήταν ανάμεσα στη Ροσφόρ και τη Λα Ροσέλ. Ωστόσο, πολλοί μάρτυρες αισθάνθηκαν μια ισχυρή δόνηση που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση αντικειμένων από ράφια ή σοβάδων από την οροφή.

«Εκείνη την ώρα, δεν υπήρξαν κλήσεις για βοήθεια από την πυροσβεστική», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η νομαρχία της δυτικής Γαλλίας.

«Αισθάνθηκα μια δόνηση και στη συνέχεια κάτι σαν ανάφλεξη ή έκρηξη», ανέφερε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου που κατοικεί σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από το επίκεντρο.

Σύμφωνα με διάφορες μαρτυρίες στο Twitter, ο σεισμός έγινε αισθητός σε μια ακτίνα σχεδόν 200 χιλιομέτρων από τη Λα Ροσέλ.

Η περιοχή της Σαράντ-Μαριτίμ είναι γνωστή για τη σεισμικότητά της, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σοφί Λαμπότ, σεισμολόγος στο Rénass, που έχει την έδρα του στο Στρασβούργο.

«Με μέγεθος 5 βαθμών είναι ήδη ένας ισχυρός σεισμός, δεν έχουμε τόσο συχνά τέτοιους, ξεφεύγει λίγο από το κανονικό», υπογράμμισε ο Γάλλος σεισμολόγος.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται το Σεισμολογικό Γραφείο Κεντρικής Γαλλίας, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και ήταν ο ισχυρότερος που σημειώνεται στην ηπειρωτική Γαλλία από τον Απρίλιο του 2014.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.