Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ηράκλειο: Σε 48ωρη απεργία οι σχολικές καθαρίστριες

Μοιραστείτε το

Στον νομό Ηρακλείου, οι σχολικές καθαρίστριες προχωρούν σε 48ωρη απεργία, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση που έχει προκηρυχθεί για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Η απεργία θα γίνει στις 6 και 7 Φεβρουαρίου ενώ στις 6 του μηνός έχει προγραμματιστεί πανελλαδική συγκέντρωση των σωματείων τους στην Αθήνα, με τις καθαρίστριες να ζητούν την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Συγκεκριμένα, τα αιτήματα των καθαριστριών είναι:

Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα – Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.

Αξιοπρεπείς αμοιβές.

Ανθρώπινες Συνθήκες Εργασίας, με τήρηση των κανόνων Υγιεινής & Ασφάλειας –Αυστηροποίηση και επιβολή κυρώσεων στους Δήμους που δεν χορηγούν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής

Προστασίας με αναδρομική ισχύ.

Αποζημίωση για προκάτ αίθουσες, αίθουσες πληροφορικής και εργαστηρίων, οι οποίες δεν είναι δηλωμένες στο my school, δεν αποζημιώνονται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και καθαρίζονται ΔΩΡΕΑΝ σήμερα από συμβασιούχους στη σχολική καθαριότητα.

Ασφάλεια και ΟΧΙ Επισφάλεια στην εργασία – Καμία μείωση αιθουσών, Καμία απόλυση εργαζόμενης από

Δημάρχους και Σχολικές Επιτροπές.

Πιστοποίηση Επαγγέλματος.

Μειωμένο εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Εφαρμογή ίσων όρων και συνθηκών εργασίας και στις Ι.Δ.Α.Χ. με υπογραφή σ.σ.ε. και αναγνώριση του εγγράφου προσχώρησης της ΟΙΥΕ στη σύμβαση της ΠΟΕ ΟΤΑ.

 

Στη σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου αναφέρονται τα εξής:
«Με απόφαση του ΔΣ του ΕΚΗ, προκηρύσσεται 48ωρη απεργία για τις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2020 στον χώρο των σχολικών καθαριστριών των δήμων του Ν. Ηρακλείου, στηρίζοντας, αλλά και καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τις σχολικές καθαρίστριες που επιθυμούν να μετέχουν στην 48ωρη απεργία, την οποία προκήρυξε και το Σωματείο τους (Σωματείο Καθαριστριών Ν. Ηρακλείου).

Στην παραπάνω απεργία, η οποία είναι πανελλαδικής εμβέλειας, οι σχολικές καθαρίστριες απεργούν για το αυτονόητο, δηλ την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. 

Να σημειωθεί ότι καθαρίστριες του νομού καθώς και απ΄ όλους τους νομούς της χώρας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Αθήνα στης 6 Φεβρουαρίου. 

Το ΕΚΗ καλεί την κυβέρνηση, αλλά και τους Δήμους του νομού Ηρακλείου να δείξουν την απαιτούμενη ευθύνη για την διασφάλιση των δίκαιων αιτημάτων τους».

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα Μακρόν
Επόμενο άρθροΝα “πιάσει” κλίμα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.