Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΗΠΑ: Οργή προκαλεί ο Μιτς Μακόνελ μετά το διαχωρισμό Αμερικανών και Αφροαμερικανών

Μοιραστείτε το

Παρασύρθηκε απ’ ό,τι φαίνεται ο Ρεπουμπλικάνος Μιτς Μακόνελ και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media με ρατσιστικές δηλώσεις του που προσβάλλουν την εθνική ταυτότητα των μαύρων Αμερικανών.

Μετά τη νίκη των Ρεπουμπλικάνων στη γερουσία των ΗΠΑ, με την απόρριψη της εκλογικής μεταρρύθμισης που θέλησε να προωθήσει ο Τζο Μπάϊντεν, ο αιρετός από το Κεντάκι Μιτς Μακόνελ κλήθηκε να σχολιάσει τις κατηγορίες των Δημοκρατικών για τους εκλογικούς περιορισμούς που υφίστανται μέλη μειονοτήτων σε ρεπουμπλικανικές πολιτείες.

« Αυτές οι ανησυχίες είναι άτοπες αν κοιτάξουμε τα δεδομένα» δηλώνει και συνεχίζει «αφού οι Αφροαμερικανοί ψηφοφόροι φαίνεται να ψηφίζουν σε ποσοστά το ίδιο υψηλά όσο και οι Αμερικάνοι».

 

Αυτή η τελευταία πρόταση του ηγέτη των συντηρητικών γερουσιαστών εξόργισε πολιτικούς και πολίτες, που έσπευσαν να κάνουν γνωστή τη δυσαρέσκειά τους μέσω των social media. Φαίνεται πως στη διάκριση του Μιτς Μακόνελ μεταξύ Αμερικανών και Αφροαμερικάνων πολλοί εντόπισαν την άρρητη ρατσιστική πεποίθηση πως οι μαύροι Αμερικανοί είναι κατά κάποιον τρόπο ξεχωριστή κοινωνική ομάδα. Ίσως το ατόπημα του Μακόνελ να φαίνεται μικρό, οι υπόνοιές του όμως έχουν τεράστια σημασία για μία κοινωνική ομάδα που πέρασε από χίλια κύματα για να εδραιώσει τη θέση της ως ισότιμη στην αμερικανική κοινωνία.

Τις τελευταίες ώρες το hashtag #MitchPlease στο Twitter έχει πλημμυρίσει από κόσμο που βάλλεται κατά των αναίσθητων σχολίων του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή. Χρήστες αναρτούν φωτογραφίες από απλούς ανθρώπους, οικογένειες και γνωστά πρόσωπα που είναι απόγονοι ανθρώπων χρώματος. «Είμαι Αμερικάνος», «Είμαστε Αμερικάνοι» είναι το σχόλιο που συνοδεύει φωτογραφίες καθημερινών ανθρώπων καθώς και γνωστών πολιτικών ποικίλης καταγωγής. Κάποια ποστ αναρτούν μάλιστα φωτογραφίες του προεδρικού ζεύγους Ομπάμα καθώς και γηγενών, για να κάνουν πιο σαφές στον Μακόνελ πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χτιστεί πάνω στη διαφορετικότητα και όχι στις διακρίσεις.

 

 

Δεν έλειπε από τη μαζική αυτή διαμαρτυρία και η συνδρομή του πολιτικού χώρου. «Τα σχόλια του Μιτς Μακόνελ δεν ήταν ένα από σαρδάμ, ήταν μία εσκεμμένη δήλωση» ανακοινώνει μέσω Twitter ο Δημοκρατικός εκπρόσωπος της Φιλαδέλφεια Μάλκολμ Κενυάττα.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.