Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ιαπωνία – Συγκλονιστικά βίντεο: Κατολίσθηση λάσπης κατάπιε τη Σιζουόκα, 70 αγνοούμενοι

Μοιραστείτε το

Τέσσερις σοροί ανασύρθηκαν μέσα από τις λάσπες και τα μπάζα και άλλοι 70 πολίτες αναζητούνται από τις αρχές μετά την πρωτοφανή κατολίσθηση που έγινε στην πόλη Σιζουόκα της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους δεν υπάρχει κανένα σημείο ζωής στην περιοχή της καταστροφής.

Τα βίντεο είναι συγκλονιστικά. Τόνοι λάσπες τρέχουν με ταχύτητα άνω των 150 χιλιομέτρων και παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμα τους.

Ευθύνονται οι βροχές

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών ευθύνονται για τη διάβρωση μεγάλου μέρους του εδάφους αλλά κανείς δεν περίμενε να γίνει τόσο μεγάλο κακό.

Σπίτια και υποδομές παρασύρθηκαν μέσα σε δευτερόλεπτα ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ώρες και ημέρες.

 

“Η εθνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές, θα εξακριβώσουν (πόσοι) άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι”, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα.

Προϊόν κλιματικής αλλαγής

Η Ιαπωνία βρίσκεται στη μέση της περιόδου των βροχών, γεγονός που προκαλεί συχνά πλημμύρες και κατολισθήσεις. Οι επιστήμονες συνδυάζουν το φαινόμενο με την κλιματική αλλαγή. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στις πόλεις που είναι στις ανατολικές ακτές και επηρεάζονται όλο και περισσότερο από πλημμύρες που διαβρώνουν τα εδάφη στα ψηλά βουνά και προκαλούν βίαιες κατολισθήσεις με βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες ζωές.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.