Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ιαπωνία: Με ταχείς ρυθμούς η ανοικοδόμηση των πόλεων που χτυπήθηκαν από το τσουνάμι (Εικόνες)

Μοιραστείτε το

Στις 11 Μαρτίου του 2011 τα τεράστια κύματα, που προκλήθηκαν από τον υποθαλάσσιο σεισμό των 9 Ρίχτερ στον Ειρηνικό ωκεανό, χτύπησαν τη βορειοανατολική ακτή της Ιαπωνίας, οδηγώντας στον θάνατο πάνω από 18.000 ανθρώπους και εξαφανίζοντας ολόκληρες παραθαλάσσιες κοινότητες.

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά την απόλυτη καταστροφή, οι κατεστραμμένες πόλεις δείχνουν σημάδια ανόρθωσης, καθώς έχουν ξεκινήσει έργα ανοικοδομήσεων και αντιπλημμυρικών μέτρων.

Ακόμα, στις πόλεις, που άλλοτε στήριζαν την οικονομία τους στο ψάρεμα, παράλληλα με τα σχέδια νέων κατοικιών, έχουν ξεκινήσει έργα για κατασκευή προβλητών και εγκαταστάσεων επεξεργασίας ιχθύων.

Η πόλη Onagawa, πριν πέντε χρόνια θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ το 2012 οι φωτογραφίες την εμφάνιζαν πλήρως εγκαταλελειμμένη. Σήμερα, όμως η παρουσία εργοταξίων δίνει μια συγκρατημένη νότα αισιοδοξίας και ανόρθωσης στον τόπο που πριν πέντε χρόνια γνώρισε μια ανείπωτη τραγωδία.

Ο φωτογράφος του Associated Press, Eugene Hoshiko, επισκέφθηκε πρόσφατα την Onagawa και κατέγραψε με τον φακό του την ανοικοδόμηση της πόλης, που γίνεται και με την συμμετοχή εθελοντών, με γοργούς ρυθμούς.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.