Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ιαπωνία: Κατασκευάζεται η πρώτη ρομποτική φάρμα στον κόσμο

Μοιραστείτε το

Θα παράγει 30.000 μαρούλια την ημέρα

Το πρώτο εργοστάσιο μαρουλιού, όπου τα πάντα θα είναι αυτοματοποιημένα, από τη σπορά ως τη συγκομιδή, κατασκευάζει μία ιαπωνική εταιρεία.

Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στην Ιαπωνία και την «Πόλη Επιστήμης» Κανσάι κοντά στο Κιότο από την καινοτόμο παραγωγό λαχανικών Spread σε μία έκταση περίπου 4.800 τετραγωνικών μέτρων.

Η εταιρεία σχεδιάζει να παράγει 30.000 μαρούλια την ημέρα.

Το εργοστάσιο, που αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή λαχανικών το 2017, θα ανακυκλώνει το 98 τοις εκατό του νερού και θα βασίζεται εξ ολοκλήρου σε τεχνητό φως με τη χρήση ενεργειακά αποδοτικών λαμπτήρων LED.

Ολόκληρη η διαδικασία της καλλιέργειας θα εκτελείται αυτόματα, από τη σπορά και το πότισμα, έως την εφαρμογή λιπασμάτων και τη συγκομιδή.

Η εταιρεία πίσω από το έργο δήλωσε ότι το σχέδιό της προσφέρει μια λύση για μία πιο βιώσιμη και αποδοτική χρήση των πόρων της γεωργίας, που είναι απαραίτητη ώστε να τρέφει τον αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό.

Το μαρούλι που καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους δεν επηρεάζεται από τις ιδιοτροπίες του καιρού που μπορούν να επηρεάσουν δραματικά άλλα γεωργικά προϊόντα.

Η παραγωγή θα μένει σταθερή ακόμα και με θύελλες, ξηρασία ή βαρύ ψύχος, καθώς τα φυτά θα διαθέτουν πάντα τη βέλτιστη θερμοκρασία, συνθήκες υγρασίας και διατροφής που απαιτούνται για μέγιστη απόδοση.

Οι εκπρόσωποι της Spread δήλωσαν ότι η τεχνολογία ελέγχου του περιβάλλοντος καλλιέργειας που έχουν αναπτύξει, η οποία ελέγχει τη χρήση νερού, φωτισμού και κλιματισμού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε στον κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.