Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Η στιγμή που αρκούδες κατασπάραξαν λύκο σε ζωολογικό κήπο της Ολλανδίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Μοιραστείτε το

Τρεις αρκούδες επιτέθηκαν σε έναν θηλυκό λύκο, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επισκεπτών του ζωολογικού κήπου Dierenrijk στην Ολλανδία.    

Η οικογένεια αρκούδων κατασπάραξε μία λύκαινα που είχε πέσει στο νερό, ενώ έπαιζε με την αγέλη της. Οι υπόλοιποι λύκοι προσπάθησαν να βοηθήσουν τη νεαρή λύκαινα, αλλά μία τέταρτη αρκούδα τους απώθησε, επιτρέποντας στις άλλες αρκούδες να συνεχίσουν την επίθεσή τους.    

Στην αρχή, οι επισκέπτες θεώρησαν πως τα ζώα «έπαιζαν» αλλά όταν κατάλαβαν τι συνέβαινε, επικράτησε πανικός ενώ κάποιοι βιντεοσκόπησαν την αιματηρή επίθεση.  

 Το θέμα πήρε μεγάλη διάσταση και προκλήθηκαν αντιδράσεις για την επιλογή του ζωολογικού κήπου να φιλοξενεί μαζί δύο διαφορετικά είδη. Οι υπεύθυνοι λένε ωστόσο πως τίποτα στο παρελθόν δεν είχε δείξει ότι οι δύο οικογένειες θα είχαν φονικές διαθέσεις.  

Στην ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την θλίψη τους, λέγοντας πως τα ζώα ζούσαν αρμονικά στον ίδιο χώρο, εδώ και πολύ καιρό. Εμπειρογνώμονες άγριας ζωής που εξέτασαν με μεγάλο ενδιαφέρον το βίντεο εκτιμούν πως οι αρκούδες αρχικά είχαν διάθεση για παιχνίδι και πως για κάποιο λόγο έχασαν τον έλεγχο και οδηγήθηκαν να σκοτώσουν το λύκο.

Το ότι και οι τρεις μαζί συνεργάστηκαν είναι κάτι σπάνιο για τους ειδικούς που σημειώνουν ότι αυτό ίσως τις ώθησε περισσότερο στη συμπεριφορά αυτή. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη αν μετά το περιστατικό αυτό λύκοι και αρκούδες διαχωριστούν στο ζωολογικό κήπο.  

Το βίντεο περιλαμβάνει εικόνες που ίσως κάποιοι αναγνώστες βρουν ενοχλητικές: 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.