Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Η Σοφία Σακοράφα νέα πρόεδρος στον ΣΕΓΑΣ

Μοιραστείτε το

Νέα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ η Σοφία Σακοράφα – Για πρώτη φορά στην ιστορία γυναίκα στον προεδρικό θώκο.  Εκπρόσωπος στην ΕΟΕ εκλέχθηκε ο Βασίλης Σεβαστής.

Η Σοφία Σακοράφα είναι η νέα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, όπως προέκυψε από τις σημερινές (31.03.2021) αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας στίβου.

Η βουλευτής του ΜεΡΑ25 συγκέντρωσε 114 ψήφους, ενώ η Τασούλα Κελεσίδου, που επίσης διεκδικούσε την προεδρία της Ομοσπονδίας συγκέντρωσε 107. Συνολικά 224 σωματεία ψήφισαν για τη νέα πρόεδρο, ενώ υπήρχαν τρία λευκά. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που γυναίκα θα βρεθεί σε αυτή τη θέση!

Όσον αφορά τη θέση του εκπροσώπου στην ΕΟΕ, αυτή πάει στον πρώην γενικό γραμματέα, Βασίλη Σεβαστή που με 131 ψήφους επικράτησε του Κώστα Γκατσιούδη που πήρε 91.

Η Σοφία Σακοράφα έχει τη δική της «λαμπερή» θέση στον ελληνικό αθλητισμό, έχοντας πετύχει στα Χανιά (1982) παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό. Εδώ και χρόνια βρίσκεται στον… στίβο της πολιτικής. Το 2007 εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, το 2012 με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ σήμερα είναι βουλευτής του ΜεΡΑ25.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.