Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Η πρόβλεψη Τσιόδρα για την πανδημία: Η νόσος στην Ελλάδα φθίνει – Ελπίζουμε να διατηρηθεί η τάση

Μοιραστείτε το

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για τις επιστημονικές εκτιμήσεις, αναφορικά με την καμπύλη της πανδημίας, αλλά και το σημείο από το οποίο ο κορωνοϊός θα αρχίζει να υποχωρεί στην Ελλάδα.

Καθώς τα κρούσματα που καταγράφονται στην Ελλάδα μειώνονται, αλλά και η κυβέρνηση σχεδιάζει την επόμενη μέρα της άρσης των μέτρων, είναι λογικό οι απορίες για το αν η πανδημία υποχωρεί να πληθαίνουν. Απαντώντας στο ερώτημα αυτό, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού, ο Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε τις δικές του εκτιμήσεις.

Σωτήρης Τσιόδρας: Η νόσος φθίνει και τελικά χάνεται

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε σε μια μέτρηση των επιστημόνων αναφορικά με την μετάδοση του κορωνοϊού, το «Ρ0» όπως το αποκάλεσε. Είναι ουσιαστικά ο ρυθμός μετάδοσης της νόσου από έναν άνθρωπο σε έναν άλλο. Ο λοιμωξιολόγος εξήγησε πως η τιμή του «Ρ0» θα ήταν 2, δηλαδή ένας πολίτης θα τον μετέδιδε σε τουλάχιστον δύο ακόμη ανθρώπους, αν η χώρα δεν λάμβανε τα μέτρα περιορισμού.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας όμως παρατήρησε πως σημειώνεται σταδιακή μείωση κρουσμάτων που νοσηλεύονται και καταγράφονται στη χώρα μας. Το ζητούμενο, όπως είπε ο λοιμωξιολόγος υπήρξε «η χρυσή ισορροπία καταγραφής ενός αριθμού λοιμώξεων που θα μπορούσε να διαχειριστεί το σύστημα Υγείας. Εμείς δεν είδαμε τέτοια απότομη κορυφή. Το Ρ0 μένει κάτω από το1, αυτό σημαίνει πως η νόσος φθίνει και τελικά χάνεται», είπε.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας υπήρξε ωστόσο ιδιαίτερα προσεκτικός, τονίζοντας πως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως αυτή τη τάση θα διατηρηθεί. «Ελπίζουμε στη διατήρηση αυτών των μεγεθών, δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια πρόβλεψη» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.