Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Η Ιαπωνία τίμησε τους νεκρούς της Χιροσίμα (Φωτογραφίες)

Μοιραστείτε το

Τη μνήμη των χιλιάδων νεκρών από την πρώτη ατομική βόμβα τίμησε η Ιαπωνία, 70 χρόνια μετά τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα από τις ΗΠΑ.

Οι καμπάνες χτυπούσαν και χιλιάδες άτομα έκλιναν το κεφάλι τους προσευχόμενοι, σε διάφορες τελετές στην πόλη.

Ο δήμαρχος της Χιροσίμα Καζούμι Ματσούι ζήτησε την κατάργηση των πυρηνικών όπλων και απαίτησε τη δημιουργία συστημάτων ασφάλειας που δεν βασίζονται στη στρατιωτική υπεροχή.

«Δουλεύοντας με υπομονή και επιμονή, τα συστήματα αυτά θα είναι ζωτικής σημασίας, και θα απαιτήσει να προωθήσουμε σε όλο τον κόσμο το μονοπάτι της αληθινής ειρήνης, που αποκαλύφθηκε από τον ειρηνισμό του ιαπωνικού Συντάγματος» είπε στην ομιλία του.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, που μίλησε στην τελετή και η κυβέρνησή του, προωθούν στη Βουλή σχέδια νόμου για την ασφάλεια, τα οποία θα επιτρέψουν την Ιαπωνία για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο να στείλει στρατό σε συγκρούσεις, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη χώρα.

Στις 2:15 π.μ. ώρα Ελλάδας, την ακριβή ώρα που εξερράγη η βόμβα στις 6 Αυγούστου του 1945, οι συγκεντρωθέντες στην τελετή κράτησαν ενός λεπτού σιγή.

Τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα, η πρώτη επίθεση στον κόσμο με ατομική βόμβα, ακολούθησε ο βομβαρδισμός με ατομική βόμβα στο Ναγκασάκι τρεις ημέρες μετά στις 9 Αυγούστου, όπου σκοτώθηκαν 40.000 άτομα.

Ο πόλεμος τελείωσε στις 15 Αυγούστου.

Τίμησαν την μνήμη των νεκρών της Χιροσίμα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.