Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Η Φώφη Γεννηματά έμεινε μόνη

Μοιραστείτε το

ΦΑΡΣΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ – ΝΑΥΑΓΗΣΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ

Ναυάγησε οριστικά το φιλόδοξο σχέδιο που είχαν στήσει οι νταβατζήδες για τεχνητή ένωση των μικρών κομμάτων του κέντρου και της Κεντροαριστεράς υπό την ομπρέλα της λεγόμενης Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η Φώφη Γεννηματά έμεινε μόνη της στο συνέδριο που κατέληξε σε φάρσα και αντί να συνενώσει όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς φαίνεται ότι διαλύει και το ανύπαρκτο έτσι κι αλλιώς ΠΑΣΟΚ.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αντί να πάει στο πολυδιαφημισμένο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προτίμησε να παραβρεθεί στη Φιλελεύθερη Δράση του Θόδωρου Σκυλακάκη μαζί με τον επίσης φιλελεύθερο Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη ήταν κόλαφος για την Φώφη Γεννηματά και το πείραμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ο Πρόεδρος του Ποταμιού ξεκαθάρισε ότι προτιμάει να συνεργαστεί με τις φιλελεύθερες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις δηλαδή τον Σκυλακάκη και τον Μητσοτάκη αφήνοντας τα ζόμπι του παλιού ΠΑΣΟΚ να ψάχνουν για νέες ταμπέλες που έχουν και μοναδικό στόχο να θολώσουν τα νερά, να κοροϊδέψουν τον κόσμο και να αποκτήσουν νέο ΑΦΜ ρίχνοντας φέσι 170 εκατομμύριων ευρώ στις τράπεζες για τα θαλασσοδάνεια που έχουν αρπάξει.

Στο ΠΑΣΟΚ η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Κάποιοι βουλευτές όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος αλληθωρίζουν προς τη ΝΔ και είναι ζήτημα χρόνου η προσχώρηση τους στη ΝΔ. Οι υπόλοιποι αναζητούν εναγωνίως δίαυλο επικοινωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν έχει κανένα λόγο να φορτωθεί τα τοξικά μπάζα του παλιού χρεοκοπημένου συστήματος. Το ίδιο συμβαίνει και με το Ποτάμι.

Οι μισοί βουλευτές είναι έτοιμοι για λόγους επιβίωσης να προσχωρήσουν στην ΝΔ και οι υπόλοιποι για να μην εξευτελιστούν αναζητούν προσέγγιση με την Αριστερά. Τα κόμματα που έστησαν οι νταβατζήδες της ενημέρωσης για να ανακόψουν την νικηφόρα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ αυτοδιαλύονται γιατί πλέον δεν έχουν κανένα λόγο. Οι αυταπάτες για οικουμενική τελείωσαν οριστικά και αμετάκλητα με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μπροστά του μια καθαρή τριετία. Έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της χώρας και φαίνεται να κερδίζει της στρατηγικής σημασίας νίκη στο ζήτημα της απομείωσης του δημοσίου χρέους. Οι καταιγιστικές εξελίξεις καθιστούν πλέον άχρηστα τα παραμάγαζα της διαπλοκής τα οποία δεν αντέχουν σε καμιά περίπτωση στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται.

Για το ΠΑΣΟΚ η μοναδική ελπίδα σωτηρίας είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Αν υπάρξει ομαδική προσχώρηση προς το κυβερνών κόμμα τότε ο πρωθυπουργός μπορεί να προχωρήσει σε διεύρυνση της κυβέρνησης για να ικανοποιήσει τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές που έβαλαν πλάτη στη δύσκολη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Γιατί πρακτικά η προσχώρηση του βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Βέβαια, μακροπρόθεσμα διαμορφώνονται οι συνθήκες για μια μεγάλη παράταξη που θα συμπεριλαμβάνει όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς. Μια τέτοια προοπτική δημιουργεί συνθήκες πολιτικής σταθερότητας και δίνει προοπτική οκταετίας στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Το τέλος των σεναρίων για οικουμενική που μεθόδευε το παλιό χρεοκοπημένο πολιτικό και επιχειρηματικό σύστημα βγάζει απ’ την κυκλοφορία και το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη. Ο ίδιος ο Βασίλης Λεβέντης περιφέρονταν στις ντουντούκες της διαπλοκής, γιατί είχε πιστέψει στα παραμύθια για συμμετοχή του σε ένα οικουμενικό σχήμα. Τώρα εμφανίζεται χωρίς στρατηγική, χωρίς προοπτική και με αβέβαιο πολιτικό μέλλον. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και γι’ αυτό το παραμάγαζο.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.