Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Η “ερωτική” ζήλια μας οδηγεί στο αλκοόλ…

Μοιραστείτε το

Αλκοολισμός και ζήλια πάνε μαζί; Πόσο κακό μπορεί να επιφέρει το συναίσθημα της ζήλιας στην σχέση μας; Μέχρι που μπορούν να μας οδηγήσουν τα ακραία συναισθήματα της ζήλιας; Ξέρουμε ότι η ζήλια, ως έναν βαθμό βέβαια, είναι το «αλατοπίπερο» στη σχέση. Πότε όμως τα όρια μπορεί να ξεπεραστούν κι η ζήλια να δημιουργήσει την ανάγκη για ένα ποτό; Κι έπειτα για άλλο ένα; Κάπως έτσι ξεκινούν όλα.

Νέα μελέτη που έγινε από τους επιστήμονες του Χάρβαρντ, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Addictive Behaviors, έδειξε ότι το συναίσθημα της ζήλειας μπορεί να επιφέρει αλκοολισμό.

Οι επιστήμονες έκαναν έρευνα με ερωτηματολόγιο σε 277 φοιτητές αναφορικά με το είδος των σχέσεων που είχαν καθώς και τη σχέση τους με το αλκοόλ και διαπίστωσαν ότι η ζήλεια ωθεί τον άνθρωπο στον αλκοολισμό.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, όλοι οι άνθρωποι λίγο ως πολύ ζηλεύουν, ωστόσο, η ερωτική αντιζηλία είναι από τις πιο σημαντικές στιγμές που μας κάνει να έχουμε έντονο το συναίσθημα της ζήλειας.

Αυτός είναι και ο λόγος που διεξήγαγαν τη μελέτη, με στόχο να δουν πώς αντιδρούν οι άνθρωποι όταν υποκύπτουν σε τέτοιου είδους εκρήξεις ζήλειας.

Αυτό που διαφάνηκε από το ερωτηματολόγιο είναι ότι τα άτομα που νιώθουν έντονη ζήλεια για τον ή τη σύντροφό τους ή είναι σε μία σχέση που δεν τους κάνει να νιώθουν σιγουριά, καταφεύγουν εύκολα στη λύση της κατανάλωσης αλκοόλ, ενώ έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και δεν έχουν τη δύναμη να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματα τους.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.