Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Η χώρα που ανακηρύχθηκε ως «η καλύτερη» στον κόσμο

Μοιραστείτε το

Η ετήσια έρευνα για τις καλύτερες χώρες παγκοσμίως δημοσιεύθηκε την Τρίτη από το U.S. News & World Report σε συνεργασία με το BAV Consulting και το Wharton. Για το 2017 προτάχθηκαν οι χώρες οι οποίες απολαμβάνουν ειρήνη και ευημερία.

«Τα δεδομένα μας λαμβάνουν υπόψιν τη διάχυτη παγκόσμια ανησυχία για τις κοινωνικές και γεωπολιτικές αλλαγές που βυθίζουν στην αβεβαιότητα και την αναταραχή τα κράτη», εξηγεί ο επικεφαλής του U.S. News & World Report, John Gerzema και σημειώνει ότι «η νέα λίστα αντανακλά την επιθυμία των ατόμων να επαναφέρουν μία αίσθηση ασφάλειας και τάξης ανταμοίβοντας τα έθνη εκείνα τα οποία οι πολίτες εκτιμούν για την αντικειμενικότητα και τη σταθερότητά τους». Αξιολογήθηκαν 80 χώρες και εξετάσθηκαν 21.000 άνθρωποι.

Καλύτερη χώρα αναδείχθηκε η Ελβετία για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη ετήσια έρευνα για τη στάση της στην εκπαίδευση, τη δημοκρατία, το επιχειρείν και την ποιότητα ζωής. Ο Καναδάς είναι δεύτερος και η Μεγάλη Βρετανία είναι τρίτη. Στην τέταρτη θέση είναι η Γερμανία η οποία πέρσι ήταν στην πρώτη θέση. Ωστόσο την έχασε εξαιτίας των τρομοκρατικών χτυπημάτων και των πολιτικών αναταράξεων για την υποδοχή προσφύγων. Στην πέμπτη θέση είναι η Ιαπωνία και στην έβδομη θέση οι ΗΠΑ. Λαμβάνοντς υπόψιν ότι η έρευνα διεξήχθη κατόπιν της εκλογής Τραμπ αξίζει να σημειωθεί πως 75% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι έχασαν σε ένα βαθμό το σεβασμό τους για τις ΗΠΑ.

Η Ελλάδα τοποθετείται στην 29η θέση κάτω από τη Βραζιλία η οποία καταλαμβάνει την 28η θέση.

Αναλυτικά:

1. Ελβετία

2. Καναδάς

3. Μεγάλη Βρετανία

4. Γερμανία

5. Ιαπωνία

6. Σουηδία

7. ΗΠΑ

8. Αυστραλία

9. Γαλλία

10. Νορβηγία

11. Ολλανδία

12. Δανία

13. Φινλανδία

14. Νέα Ζηλανδία

15. Σιγκαπούρη

16. Ιταλία

17. Λουξεμβούργο

18. Αυστρία

19. Ισπανία

20. Κίνα

21. Ιρλανδία

22. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

23. Ν. Κορέα

24. Πορτογαλία

25. Ινδία

26. Ταϊλάνδη

27. Ρωσία

28. Βραζιλία

29. Ελλάδα

30. Ισραήλ

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.