Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Η αξιολόγηση κλείνει, γρίφος το χρέος

Μοιραστείτε το

ΣΤΟ EUROGROUP ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ                                                                                                                       

Αισιοδοξία για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης που θα ανοίξει την κάνουλα για την εκταμίευση της δόσης, επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις Βρυξέλλες.

Από το Μαξίμου εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την έκβαση της συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, με τον πρωθυπουργό να εισπράττει το ίδιο κλίμα και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε στην Κωνσταντινούπολη με τη Γερμανίδα Καγκελάριο. “Δεν υπάρχει και κάτι που να μην το έχουμε κάνει”, λένε πηγές από το περιβάλλον του πρωθυπουργού υπενθυμίζοντας ότι η ελληνική πλευρά τήρησε όσα είχε συμφωνήσει.

Οι συσκέψεις του Αλέξη Τσίπρα πάντως με τους στενούς του συνεργάτες θα είναι συνεχείς, ενώ βρίσκεται σε «ανοικτή γραμμή» με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Τοπίο στην ομίχλη το χρέος

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν, πως είναι κοινή αντίληψη στους κόλπους της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις για το χρέος πριν τις Γερμανικές εκλογές του 2017. 

Κατά πληροφορίες  στην κυβέρνηση πιστεύουν, πως σήμερα ενδέχεται να υπάρξουν αποφάσεις που θα αφορούν στη μετατροπή κυμαινόμενων επιτοκίων σε σταθερά  και στη μεσοπρόθεση επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ή αποφάσεις που σχετίζονται με άλλες τεχνικές βραχυμεσοπρόθεσμης διαχείρισης του χρέους.

«Οι προτεινόμενες λύσεις και οι τεχνικές διαδικασίες θα είναι τόσες πολλές που τώρα ξεκινάμε», έλεγε με νόημα κυβερνητικός αξιωματούχος εξηγώντας ότι σ’ αυτή τη φάση «περιμένουμε κάτι για τον βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.