Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον καταστροφικό σεισμό σε Σάμο και Σμύρνη

Μοιραστείτε το

«Σήμερα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη ημέρα και για τη χώρα μας την Ελλάδα και για τους γείτονές μας στην Τουρκία. Η Σάμος και η Σμύρνη δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται. Είμαστε συγκλονισμένοι με την τραγωδία».

Αυτό αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τους οι τομείς Εσωτερικών, Υποδομών, Προστασίας του Πολίτη και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Αναφέρουν ότι δυο νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους στη Σάμο και πως στην άλλη πλευρά του Αιγαίου συνεχίζουν να μετρούν νεκρούς, εκφράζοντας συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους. «Η σκέψη μας και η καρδιά μας είναι δίπλα σε όσους περνούν αυτή τη μεγάλη δοκιμασία».

Οι τομείς του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι «είναι η ώρα της αποτίμησης των ζημιών, της αποκατάστασης των οδικών αρτηριών, των υποδομών του νησιού, της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησής», σημειώνοντας ότι «η ασφάλεια των κατοίκων και η επαναφορά της κανονικότητας της ζωής στο νησί αποτελούν προτεραιότητα».

«Το μυαλό μας όμως βρίσκεται και στην τραγωδία που περνούν οι γείτονές μας», συνεχίζουν προσθέτοντας ότι «οι λαοί μας και στο παρελθόν και σήμερα στέκονται αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλο μπροστά σε μεγάλες φυσικές καταστροφές». Στο ίδιο πλαίσιο τονίζουν ότι «είναι η ώρα της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, με την παρουσία και ελληνικών συνεργείων διάσωσης στη Σμύρνη».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.