Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Γυμνοί ποδηλάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Μοιραστείτε το

Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη, η δράση που έχει γίνει πλέον θεσμός στην πόλη, καθώς διοργανώνεται για 12η χρονιά στη «Νύμφη του Θερμαϊκού».

Δεκάδες άτομα όλων των ηλικιών έβγαλαν τα ρούχα τους, ζωγράφισαν τα σώματά τους και με… ορθοπεταλιές στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα για τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, και της βιώσιμης κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί.

Η ποδηλατοδρομία θα κινηθεί μέσω των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου, Καλλιδοπούλου, Βασιλίσσης Όλγας, Βασιλέως Γεωργίου, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη, Εγνατία, Εθνικής Αμύνης και μέσω Λεωφόρου Νίκης θα καταλήξει στο πάρκο του Ξαρχάκου.

Πριν την ποδηλατοδρομία, στο πάρκο Ξαρχάκου στήθηκε ένα μικρό πάρκο με body painting και μουσική.

Λίγα λόγια για τη Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία:

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το 2008 με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες εκδηλώσεις.

Είναι η απόλυτα ειρηνική γιορτή για την προώθηση, του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, και της βιώσιμης κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί. Για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, τον λιγνίτη και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για την οικολογία, το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, την επανασύνδεση με την φύση, την απο-ανάπτυξη, την χορτοφαγία, την ειρήνη & την μη-βία, τα δικαιώματα ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων, την ελευθερία έκφρασης, την ισότητα και την διαφορετικότητα, την απενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος, χωρίς οποιεσδήποτε διακρίσεις.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το thestival.gr:

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.