Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΓΣΕΕ: Να ακυρωθούν οι απολύσεις 10 ημέρες πριν από το lockdown

Μοιραστείτε το

Επιστολή στους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας απέστειλε η ΓΣΕΕ, ζητώντας τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις από την πανδημία.

Βασικό αίτημα της Συνομοσπονδίας αποτελεί η ακύρωση των απολύσεων πριν τη νέα καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, με τη θέσπιση ειδικής διάταξης που θα καθιστά άκυρες τις καταγγελίες συμβάσεων που έγιναν τουλάχιστον 10 ημέρες πριν το νέο lockdown, ενω ζητείται μεταξύ άλλων η εφαρμογή άμεσων αποκαταστατικών ρυθμίσεων για τους εποχικούς εργαζόμενους και για τους εργαζόμενους που παρέχουν εργασία σε συνθήκες εποχικότητας.

Για τους εποχικούς ζητούν επιδότηση ανεργίας και υγειονομική περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις ( πχ 50 ένσημα) μέχρι την έναρξη της επόμενης τουριστικής σεζόν.

Την ίδια ώρα η ΕΝΥΠΕΚΚ και ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος ζητούν να καταβληθεί ολόκληρο το Δώρο Χριστουγέννων επί του ονομαστικού μισθού για όσους έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής-συνεργασίας.

Είναι αντισυνταγματικός ο ν. 4722/2020 (άρθρο 22)- σημειώνει η σχετική ανακοίνωση- που ορίζει ότι η κυβέρνηση καταβάλλει τη δική της συμμετοχή επί του επιδόματος των 534 ευρώ, για όσους έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου-Δεκεμβρίου!

Το Δώρο Χριστουγέννων, εδώ και δεκαετίες, καταβάλλεται υποχρεωτικά ΜΟΝΟ επί του ονομαστικού μισθού!

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.