Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Γώγος: Δεν αποκλείεται να φτάσουμε τα 100.000 κρούσματα την ημέρα

Μοιραστείτε το

Το ενδεχόμενο τα κρούσματα να εκτοξευθούν ακόμα και στις 100.000 την ημέρα δεν απέκλεισε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος. Μιλώντας στον ANT1 και απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει η πιθανότητα ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, όπως έγινε στην Ευρώπη, απάντησε “τίποτα δεν αποκλείεται”.

Ο κ. Γώγος εκτίμησε οτι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα μπορεί να δούμε γρήγορη αποκλιμάκωση σε διάστημα 1-2 μηνών.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων ο καθηγητής είπε ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρα “όλα τα πρωτόκολλα πρέπει να τα ξαναδούμε”.

“Είναι ένα νέο στέλεχος και πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και προσεκτικοί μέχρι να έχουμε όλα τα δεδομένα, δηλαδή πόσοι θα οδηγηθούν στο νοσοκομείο ή πόσοι θα νοσήσουν σοβαρά” πρόσθεσε ο ο κ. Γώγος.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος, μιλώντας στην ίδια εκπομπή είπε τα rapid test δείχνουν να μην είναι τόσο ευαίσθητα στον εντοπισμό της παραλλαγής Όμικρον και γι’ αυτό αν έχουμε κάποια συμπτώματα θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε εκτεθειμένοι στον ιό.

Πρόσθεσε οτι τα δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο για την παραλλαγή Όμικρον, δείχνουν ότι ο χρόνος νοσηλείας για όσους ασθενούν είναι μικρότερος από αυτόν που χρειαζόταν για την παραλλαγή Δέλτα.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι φαίνεται πως όταν κάποιος ασθενήσει από την Όμικρον είναι προστατευμένος και έναντι της Δέλτα, αλλά ένα στοιχείο που δημιουργεί έντονο προβληματισμό είναι πόσοι από τους υγειονομικούς θα προσβληθούν και δεν θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.