Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Γκουρία: Υπάρχουν εκκρεμότητες, αλλά η κυβέρνηση τις χειρίζεται αποτελεσματικά

Μοιραστείτε το

Την ανάγκη να υπάρξει ανάκαμψη μετά από όλα αυτά χρόνια ύφεσης και να μπορέσει η χώρα να αφήσει πίσω της την κρίση, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

«Είναι πολύ σημαντικό αυτό, ώστε να μπορέσουμε πρώτα από όλα να αφήσουμε πίσω μας την κρίση και δεύτερον να επιχειρήσουμε να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα της νέας κατάστασης, της ανόδου της οικονομίας, της ανάκαμψης, της ανάπτυξης» ανέφερε ο Πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι ο κ. Γκουρία βρίσκεται στην Αθήνα σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή.

«Έχουμε την οικονομική κρίση που τείνει να τελειώσει και έχουμε και την προσφυγική κρίση» επισήμανε ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας την ελπίδα οι προκλήσεις αυτές να λυθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Κρίσιμη χαρακτήρισε τη στιγμή της επίσκεψης του και ο κ. Γκουρία, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει κάνει «πολύ μεγάλη δουλειά για να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη προς αυτό το πρόγραμμα (των μεταρρυθμίσεων)». Σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα, τις οποίες πάντως η κυβέρνηση «διαχειρίζεται αποτελεσματικά».

1

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε μια οδό σύγκλισης, πρόσθεσε ο κ. Γκουρία, συμπληρώνοντας ότι από τη μια πλευρά βρίσκονται τα οικονομικά ζητήματα, αλλά στο επίκεντρο πρέπει να μπουν και οι κοινωνικές διαστάσεις και πρέπει και αυτές να συμπεριληφθούν στην ανάπτυξη.

Το επόμενο υπουργικό συμβούλιο πρέπει να περιλαμβάνει τη συμμετοχική κοινωνική ανάπτυξη, ανέφερε ο γ.γ. του ΟΟΣΑ και τόνισε ότι στο κέντρο της οικονομικής ανάπτυξης πρέπει να υπάρξει και η κοινωνική ανάπτυξη.

Αναφερόμενος τέλος στην προσφυγική κρίση είπε ότι το πρόβλημα έχει και οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις.

1

 

1

 

1

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.