Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Γκουρία: Η ανάκαμψη θα έρθει μέσα από τις μεταρρυθμίσεις

Μοιραστείτε το

Η Ελλάδα πρέπει να ανακάμψει και ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι μέσα από μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, προσθέτοντας ότι τα νούμερα είναι θετικά, αλλά δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό.

Στη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, ο κ. Γκουρία εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η συνεργασία ανάμεσα στον ΟΟΣΑ και την Ελλάδα αρχίζει να καρποφορεί και να επιφέρει τα πρώτα αποτελέσματα.

«Τα τελευταία έξι χρόνια η Ελλάδα έχει περάσει από μία άνευ προηγουμένου οικονομική ύφεση», ανέφερε ο γ.γ. του ΟΟΣΑ προσθέτοντας ότι η υψηλή αβεβαιότητα που σχετίζεται με τις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις έβαλε πάλι την οικονομία σε αρνητικό πρόσημο το 2015. Ωστόσο, όπως είπε, το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από αυτό που περιμέναμε.

Ο κ. Γκουρία εκτίμησε ότι το 2016 πιθανότατα η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα είναι μηδενική, ενώ η ανάπτυξη – όπως προέβλεψε –  θα φανεί το 2017.

Εξέφρασε ακόμη την εκτίμηση ότι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα ωθήσει την εμπιστοσύνη προσελκύοντας επενδύσεις, ενώ για το χρέος είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται χαμηλότερες ροές μελλοντικής εξυπηρέτησης του χρέους.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει σημαντική βοήθεια για να αντιμετωπίσει αυτή την πρόσκληση. «Καμία χώρα δεν μπορεί να αντμετωπίσει αυτή την πρόκληση από μόνη της», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.