Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Γιατί το καλοκαίρι αυξάνεται… η ερωτική μας διάθεση;

Μοιραστείτε το

Τους καλοκαιρινούς μήνες η διάθεση σας αλλάζει και η όρεξη για σεξ… φαίνεται πως μεγαλώνει. Λίγο τα ποτά, οι συχνές βόλτες, το φλερτ αλλά και η ανεβασμένη πλέον διάθεση κάνουν τα πάντα πιο έντονα.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Πώς εξηγείται αυτή η άκρατη επιθυμία για σεξουαλική επαφή;

Έρευνες θέλουν τους παρακάτω παράγοντες να οφείλονται για τη συγκεκριμένη κατάσταση:

-Οι περισσότεροι άνθρωποι κατά τους μήνες αυτούς διαθέτουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο από ότι τις υπόλοιπες περιόδους του χρόνου.

-Επίσης, αυξάνεται την περίοδο αυτή η ανάγκη μας να συναναστραφούμε με πολύ περισσότερο κόσμο γενικά, να βρεθούμε σε παρέες και να διασκεδάσουμε, πράγμα που συνεπάγεται την αύξηση της σεξουαλικής μας δραστηριότητας.

-Ένας τρίτος λόγος είναι το ντύσιμό μας. Ξεφεύγοντας από τα βαριά ρούχα του χειμώνα ερχόμαστε πιο κοντά στην προσωπική μας φύση και αυτό οδηγεί στο να λειτουργούμε περισσότερο ή πιο εύκολα με το ενστικτώδες κομμάτι του εαυτού μας (στο οποίο περιλαμβάνεται και η γενετήσια ορμή).

-Έχει ακόμα παρατηρηθεί, μια σαφής αλλαγή των ορμονών αλλά και της ποιότητας του σπέρματος στον άνδρα, η οποία σχετίζεται με τις αλλαγές στην συμπεριφορά μας.

-Φταίει κι η… θάλασσα, μιας κι ανεβάζει τη λίμπιντο! Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος κι ως εκ τούτου ανεβάζει τα επίπεδα των οιστρογόνων.

-Τέλος, ο ήλιος αυξάνει τόσο τη σεξουαλική επιθυμία όσο και τη γονιμότητα. Ο καθηγητής Α. Μύερσον υποστήριξε πως το ζεστό κλίμα βοηθά στην έκκριση ορμονών και στα δυο φύλα. Έχει αποδειχτεί επίσης ότι το έντονο φως προκαλεί αύξηση των επιπέδων της τεστοστερόνης αλλά και άλλων γυναικείων ορμονών, ενώ είναι ευεργετικό και για την ποιότητα του σπέρματος και την ωορρηξία.

Ενδιαφέρον δε προκαλεί το γεγονός ότι η περίοδος μεταξύ Μαΐου- Αυγούστου, θεωρείται περίοδος χωρισμών για τις ηλικίες 25 έως και 44. Αυτό συμβαίνει γιατί η αίσθηση της ελευθερίας, αλλά και η ανάγκη για φλερτ και επιβεβαίωση, γίνονται πιο έντονες.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.