Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Γιάννης Πλακιωτάκης: Θα φυλάξουμε τα θαλάσσια σύνορα στον μέγιστο βαθμό

Μοιραστείτε το

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να φυλάξει τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, με οποιονδήποτε τρόπο και οποιονδήποτε μέσο, διαμήνυσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, σε δηλώσεις του από τη Χίο, όπου μετέβη μετά τη Μυτιλήνη.

Τον υπουργό, που επισκέφθηκε τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, συνοδεύουν ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης.

«Το Λιμενικό Σώμα, χρόνια τώρα, υπερβάλλει εαυτόν, δίνει αγώνες με ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ενισχύουμε τις δυνάμεις του και είμαστε αποφασισμένοι να φυλάξουμε τα θαλάσσια σύνορά μας στον μέγιστο βαθμό» ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης.

Όπως είπε, «ήδη κι εδώ στη Χίο ενισχύουμε τις δυνάμεις του Λιμενικού με περισσότερα επιχειρησιακά μέσα, περισσότερο προσωπικό και περισσότερες περιπολίες. Με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα θα αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε πρόκληση ή απειλή».

Υπογράμμισε πως «το Λιμενικό Σώμα για χρόνια υπερβάλλει εαυτό, δίνει αγώνες με ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αυτή τη φορά θα υπερασπίσει με οποιονδήποτε τρόπο και οποιονδήποτε μέσο τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας».

Και συνέχισε στον ίδιο τόνο: «Είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε και αν απαιτηθεί θα ενισχύσουμε περαιτέρω επιχειρησιακές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος με περισσότερο προσωπικό και θα καταβάλλουμε κάθε δύναμη να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα φαινόμενα των επόμενων ωρών».

Αύριο ο υπουργός Ναυτιλίας θα μεταβεί στη Σάμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.