Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Γερμανία: «Τα γρήγορα αυτοδιαγνωστικά τεστ θα μας δώσουν περισσότερες ελευθερίες» λέει ο Σπαν

Μοιραστείτε το

Διαθέσιμα από σήμερα στη Γερμανία τρία γρήγορα τεστ covid για οικιακή χρήση- «Θα μπορούσαν επίσης να χρησιμεύσουν για να επιτραπούν οι επισκέψεις σε θέατρα ή άλλες εκδηλώσεις. Αυτή είναι η προοπτική» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Υγείας

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν έδωσε σήμερα ελπίδες για περισσότερη ελευθερία με την επέκταση των διαγνωστικών τεστ.

«Τα γρήγορα και αυτοδιαγνωστικά τεστ θα βοηθήσουν σταδιακά να έχουμε και πάλι περισσότερη ελευθερία», τόνισε σήμερα μιλώντας στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag).

«Το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Φαρμάκων και Ιατρικών Συσκευών ενέκρινε τις τρεις πρώτες άδειες αυτοδιαγνωστικού τεστ κορωνοϊού, τα οποία μπορεί να κάνει κανείς στο σπίτι του χωρίς εκπαίδευση. Τα γρήγορα διαγνωστικά τεστ, τα οποία πρέπει να πραγματοποιούνται από εκπαιδευμένο προσωπικό, αναμένεται να γίνονται σε περίπου δύο εβδομάδες δωρεάν στα φαρμακεία», πρόσθεσε.

«Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ είναι κατάλληλα εάν κάποιος θέλει να νοιώθει ασφαλής, στο μέλλον, ωστόσο, θα μπορούσαν επίσης να χρησιμεύσουν για να επιτραπούν οι επισκέψεις σε θέατρα ή άλλες εκδηλώσεις. Αυτή είναι η προοπτική. Και μετά την έγκριση των πρώτων τριών τεστ που μπορεί κάποιος να κάνει μόνος του, τα οποία όμως δεν θα είναι άμεσα διαθέσιμα παντού, είμαι πολύ σίγουρος ότι πολύ περισσότερα τεστ θα κυκλοφορούν στην αγορά κάθε εβδομάδα. Τα γρήγορα τεστ είναι η πρώτη επιλογή όπου απαιτείται ένα αποτέλεσμα που να βεβαιώνεται από τρίτους – για παράδειγμα όταν ταξιδεύουμε»,εξήγησε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός.

«Συνολικά, κατέστη δυνατόν να σπάσουμε σε ένα μεγάλο βαθμό τη δυναμική της πανδημίας. Νομίζαμε ότι βρισκόμασταν στο σωστό δρόμο, αλλά αυτός ο ιός δεν παραδίδεται. Τώρα εξαπλώνονται οι πιο μεταδοτικές παραλλαγές του. Ο κύριος λόγος για τον οποίο είναι πιο μεταδοτικές είναι ότι ένα μολυσμένο άτομο μεταδίδει τον ιό επί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», συνέχισε.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων δεν μειώνεται πλέον στην Γερμανία. Αυτό είναι κουραστικό και ορισμένες συζητήσεις για το θέμα αυτό έγιναν πιο σκληρές με την πάροδο του χρόνου. Όμως, όλοι οι εμπλεκόμενοι προσπάθησαν να ελέγξουν την κατάσταση, με προσοχή, με τους εμβολιασμούς, με τα τεστ», κατέληξε ο Σπαν.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.