Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Γερμανία: Καταγγελίες για ελλείψεις υγειονομικού υλικού λόγω της αποστολής μεγάλων ποσοτήτων στην Κίνα

Μοιραστείτε το

Για ελλείψεις στον κλάδο των φαρμακευτικών ειδών λόγω της διάθεσης μεγάλων ποσοτήτων κυρίως στην Κίνα, κατηγορούν την κυβέρνηση γιατροί και παράγοντες της αγοράς εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Υπάρχουν ελλείψεις, αλλά οφείλονται και στο γεγονός ότι μεγάλες ποσότητες πωλήθηκαν στην Κίνα και σε άλλες περιοχές, ενώ η παραγωγή δεν έχει καταφέρει ώς τώρα να ανταποκριθεί στην ζήτηση», δήλωσε στο ιστολόγιο «Steingart’s Morning Briefing» ο καθηγητής Εντβιν Κολ, επικεφαλής της kohlpharma, της μεγαλύτερης εταιρίας εισαγωγής φαρμακευτικών ειδών της Γερμανίας.

Ο Κολ αναφέρεται ακόμη στον μεγάλο βαθμό εξάρτησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις ασιατικές αγορές: «Γνωρίζω ακόμη την Γερμανία ως φαρμακείο του κόσμου, αλλά σήμερα ολόκληρη η Ε.Ε. εξαρτάται από την παραγωγή πρώτων υλών στην Απω Ανατολή», τόνισε και επισήμανε ότι γερμανικές εταιρίες εξαγοράζονται συνεχώς από ξένους επενδυτές οι οποίοι αργά ή γρήγορα μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στην Ασία. «Υπάρχουν πλέον ελάχιστα γερμανικά ονόματα, αλλά αυτό είναι το ελεύθερο παιχνίδι των αγορών», πρόσθεσε.

Ανάλογη εικόνα περιγράφει και η γιατρός Μάργκιτ Ίνακερ, η οποία αναφέρεται σε καθημερινές ελλείψεις κατά την άσκηση του επαγγέλματός της. «Εμείς οι γενικοί γιατροί αισθανόμαστε ότι ο κ. Σπαν (σ.σ. ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας) μας έχει εγκαταλείψει στην τύχη μας», δηλώνει η κυρία Ίνακερ και αναφέρεται συγκεκριμένα στις προστατευτικές στολές που απαιτούνται προκειμένου να εξετάσουν οι γιατροί ένα περιστατικό «ύποπτο» για κορωνοϊό.

Η Γερμανία χάρισε στη Κίνα προστατευτικές μάσκες

«Στις 10 Μαρτίου ο κ. Σπαν μας υποσχέθηκε ότι αυτό θα τακτοποιηθεί κεντρικά, συνεχίζει η γιατρός και στρέφεται εναντίον και του υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας, επειδή, όπως λέει, αρχές Ιανουαρίου χάρισε στην Κίνα προστατευτικές στολές και χειρουργικές μάσκες. «Δεν μπορώ να το καταλάβω και το θεωρώ εντελώς λανθασμένη εκτίμηση. Θα έπρεπε να είχε προβλέψει ότι ο κορωνοϊός θα έρθει και σε μας», πρόσθεσε, για να καταλήξει λέγοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει πώς μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές χώρες του κόσμου δεν έχει απόθεμα ειδών προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό της.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, έχει δοθεί βοήθεια στην Κίνα σε δύο δόσεις: η πρώτη ήταν την 1η Φεβρουαρίου, όταν το αεροσκάφος των Ενόπλων Δυνάμεων που εστάλη στην Ουχάν προκειμένου να επαναπατρίσει Γερμανούς από την περιοχή, παρέδωσε 5,7 τόνους υγειονομικού υλικού (προστατευτικές στολές, ειδικές μπότες, γάντια, μάσκες, γυαλιά κ.λπ. Η δεύτερη παράδοση, 8,7 τόνων αντισηπτικού υγρού, έγινε στις 18 Φεβρουαρίου.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.