Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Γερή “σφαλιάρα” στην Τουρκία: Η Σαουδική Αραβία μποϊκοτάρει τα τουρκικά προϊόντα – Τι εντολή δίνει στους εισαγωγείς της! (Έγγραφο)

Μοιραστείτε το

Η Σαουδική Αραβία μετατρέπει το μέτρο του μερικού μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων που εφαρμόζει εδώ και δύο χρόνια σε καθολικό αποκλεισμό εισαγωγής τουρκικών προϊόντων, όπως αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση της Σ. Αραβίας έχει στείλει υπόμνημα στους εισαγωγής της να μην εισάγουν τουρκικά προϊόντα. Απειλεί, επίσης, εκείνους που δεν θα συμμορφωθούν με ποινικές κυρώσεις.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, μέσα στο κλίμα φόβου( γράφει το κείμενο), οι Σαουδάραβες εισαγωγείς να πληροφορήσουν τους Τούρκους εξαγωγείς ότι «τα τουρκικά εμπορεύματα εμποδίζονται να εισέλθουν στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας» και τους ενημερώνουν να μην στέλνουν πλέον εμπορεύματα και ότι δεν αναλαμβάνουν ευθύνη εάν το κάνουν.

Όπως επισημαίνεται, οι τουρκικές εξαγωγές ήταν της τάξης των 117,5 εκατομμυρίων δολαρίων την περίοδο 1η Ιανουαρίου – 31 Αυγούστου του 2017, δηλαδή πριν την οικονομική κρίση και τώρα με το υπόμνημα αυτό θα μηδενιστούν.

Το κείμενο παρουσιάζει το σχετικό έγγραφο:

Αραβία

 

Πηγή: www.echedoros-a.gr

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.